The Doctor Публикувано Октомври 12, 2007 Публикувано Октомври 12, 2007 Представям ви парче от албума на VMV (Владо, Марги, Васко) "Brainstorming", записан през 2001 и издаден в 1 екземпляр (и изчерпан веднага!). Целта на записите ни беше да изследваме различни музикални посоки и да открием нашия собствен стил. Иначе тримата свирехме в кавър-група по столичните клубове в периода 2000-2002. Записите са правени в собствената ни репетиционна, на "живо", без допълнително смесване и редакции. Днес го ремастерирах, защото вече разполагам с малко по-добра техника от 2001. Ритъм-секцията по това време бяха на вълна да хванат един мотив и да го "изковат", а аз използвах ситуацията да изследвам собствения си музикален глас. В тва парче сме доста "земни" и сурови, с "винтидж" звук (ах, мразя тази дума, но е подходяща), в другите 5 парчета има и по-модернистични "излитания", но ще ги поствам последователно. В повечето от тях сме използвали концепция за импровизация с една степен на свобода, тоест, двама се придържат към установена партия (повече или по-малко), а третият е свободен да прави каквото си поиска, стига да може да си поеме последствията, . И така: Samba Разбира се, коментари всякакви са най-добре дошли! Или въпроси. Мерси, Цитирай
yotzzo Отговорено Октомври 13, 2007 Отговорено Октомври 13, 2007 Много съм любопитен,ама не се отваря самбата. Цитирай
The Doctor Отговорено Октомври 13, 2007 Автор Отговорено Октомври 13, 2007 Много съм любопитен,ама не се отваря самбата. Хм, странно, при мен се отваря, ето тва е линка: http://media.putfile.com/Samba-66 Цитирай
yotzzo Отговорено Октомври 14, 2007 Отговорено Октомври 14, 2007 Чух го! И много ми беше приятно да го слушам.Радвам се да чуя хора,които не ги е страх да мислятМного смислено импровизираш,пич!Звука нищо,че е "винтидж" е интересен. Да речем,обаче,че парчето идва малко монотонно,не сте се занимавали с някаква динамическа градация,примерно. Обаче може да е търсено,така,че...не мога да имам "забележки". Между другото как се казваше кавърската ти банда? Успехи и качвай още такива неща! Цитирай
indy Отговорено Октомври 14, 2007 Отговорено Октомври 14, 2007 Гот е. На две места ми напомни Холдсуърт. Цитирай
The Doctor Отговорено Октомври 14, 2007 Автор Отговорено Октомври 14, 2007 Чух го! И много ми беше приятно да го слушам.Радвам се да чуя хора,които не ги е страх да мислятМного смислено импровизираш,пич!Звука нищо,че е "винтидж" е интересен. Да речем,обаче,че парчето идва малко монотонно,не сте се занимавали с някаква динамическа градация,примерно. Обаче може да е търсено,така,че...не мога да имам "забележки". Между другото как се казваше кавърската ти банда? Успехи и качвай още такива неща! Мерси за подкрепата! Да, съгласен съм за градацията, нямам спомен да сме мислили за това, по-скоро на никой не му е "дошло" да направи нещо в тази посока. Не е търсено, ами е пряк резултат от подхода ни, струва ми се. Но това е дълга тема. Все пак тук-там сме успели да отскочим от земята, изчакай следващото парче! Hot! Иначе кавър-групата ни се казваше "Get Back". "Discipline is not an end in itself, only a means to an end." Цитирай
fildi Отговорено Октомври 16, 2007 Отговорено Октомври 16, 2007 Браво докторе! Самбата се е получила много яка наистина! Слагай още такива неща, ще се радвам да ги чуя ! Успех!!! Цитирай
yotzzo Отговорено Октомври 23, 2007 Отговорено Октомври 23, 2007 Гот е. На две места ми напомни Холдсуърт. На теб все нещо ти "напомня"Откога чакам да качиш нещо!Много съм любопитен,защото виждам,че си слушал много,а сигурно и си свирил много.Смятам,че си струва да се чуеАйде,давай! Поздрави! Цитирай
sa6tiat Отговорено Октомври 23, 2007 Отговорено Октомври 23, 2007 Аз също съм доволен. Давай още неща, доктор Ох, боли. И въобще, какво имате друго? Цитирай
Recommended Posts