Mandalay Публикувано Октомври 7, 2007 Публикувано Октомври 7, 2007 Любопитно ми е какво знаете за този пиниз. Има ли някой от съфорумците, който да го владее. Даденост ли е или може да се научи... ей такива неща са ми интересни. За повече инфо: , както и тук Цитирай
Flame Отговорено Октомври 7, 2007 Отговорено Октомври 7, 2007 Относно мъжа не мога да се сетя за друго освен изключително добре овладян фалцет. А всички знаем, че кака Марая си е натурална (така де, диапазонът и) Все пак ми е интересно какво ще сподели някой, имащ познания относно въпросния ефект Цитирай
martinkfreeman Отговорено Октомври 7, 2007 Отговорено Октомври 7, 2007 Аз го "владея" и с него мога да "стигна" (с малко късмет) До трета (по западна нотация - май че 7) октава. Само че не му намирам голяма полза, освен за "banshee screams" (и за докарване на смях и наказания на целия ми клас, но това е отделен въпрос). Не знам как точно го "постигам" - гърлото ми е максимално стегнато и адамовата ябълка е максимално нагоре... Цитирай
brysnaria Отговорено Октомври 7, 2007 Отговорено Октомври 7, 2007 Ето обяснение с демонстрация: http://youtube.com/watch?v=Vl-04LSjvKA Цитирай
KhanAttila Отговорено Октомври 9, 2007 Отговорено Октомври 9, 2007 Това не е фалцет, а си е чисто изпяване, но просто гласните струни са почти напълно затворени и много малко въздух преминава през тях. Затова и звукът е толкова изтънен. martinkfreeman, малко ми е странно, че си го овладял със стягане. По принцип това би трябвало да ти ограничава възможностите. Браво, че го правиш все пак. Като цяло мисля, че става въпрос за много добър контрол върху гласните връзки. Нетренирани мускули няма как да оставят толкова малко процепче. С опитване всичко става. Цитирай
Recommended Posts