Red_Bull_Dog Публикувано Май 1, 2005 Публикувано Май 1, 2005 Такааам понеже съм фен на чистото и спретнатото реших да я пусна тая тема защото видях че тук там имаше писано по въпроса,но само откъслечни неща ,а тъй като новия ми раид купен на старо беше бая зеленясал ,смятам че е добре да споделим тука опит -кой каквото знае за това Зеленилото на въпросния Зилджан ЗБТ отпърво го махнах грубо с обикновен препарат за миене ,а след това с пастата която си беше маркова заедно с чинелчето,но въпреки това остава един неравномерен леко тъмен слой от някакви окиси вероятно който не ще да се махне ,но след като не пречи на звука съм готов да го оставя и така.Ако някой може да даде ценен съвен (не само на мен)ще е радващоНай-вече по отношение на това каква паста ползвате,отде ги купувате и ...доколкото разбрах за различните марки чинели за различни и пастите(резонно-различни смеси метали мисля аз).А и пастата с която се полират колите едва ли е най-добрия вариант за чинелите-някой беше споменал за нея някъде тука Цитирай
evans Отговорено Май 1, 2005 Отговорено Май 1, 2005 (Редактирано) абе по принцип знам че такъв вид чистене не е хубаво за чинелите Редактирано Май 1, 2005 от evans Цитирай
Topsun Отговорено Май 1, 2005 Отговорено Май 1, 2005 един изпитан трик-пепел от цигари!с неиа става готино,щото е финна и лъска добре.пробвайте! Цитирай
shaym Отговорено Май 1, 2005 Отговорено Май 1, 2005 Има една паста Venol за метални повърхности.Продава се по железариите. Цитирай
YtseJam Отговорено Май 1, 2005 Отговорено Май 1, 2005 От всичките глупости, които съм изпробвал, най-добра работа свърши една паста за чистене на духови инструменти, купена преди сума ти години от дебелия тъпак Цецо Русинов. Между другото, доста серии чинели са лакирани и съответно конвенционалните пасти за бронзови сплави не вършат работа. Там най-добре се бара със сапун. Поне докато не изпадне лакът. Цитирай
eL_NinYo Отговорено Май 3, 2005 Отговорено Май 3, 2005 За пастата за духожи-подрепям те напълно-супер е с нея. Пуцинг ! Цитирай
The Crow Отговорено Май 3, 2005 Отговорено Май 3, 2005 а колко струва една паста бре и аз да взема да си купя ,че имам да лъскам и аз чинели Цитирай
Red_Bull_Dog Отговорено Май 4, 2005 Автор Отговорено Май 4, 2005 Ебах ли го -и аз се интересувам,че ми дадоха една Зилджанска ,ама от нея няма много останало....При дебелия Русинов трябва да видя Цитирай
AccesS Отговорено Май 9, 2005 Отговорено Май 9, 2005 почти всеки ден след репетиция... имам си мания за чистота..но напоследък нещо ме мързи да ги свалям от стойките и ги гледам здраво прашлясали Цитирай
The Crow Отговорено Май 9, 2005 Отговорено Май 9, 2005 е ти пък чак да ги сваляш от стойките аз като си ги чистя само отгоре ги забърсвам ама то зависи от човека поне на мен ми е по-лесно така е случвало е се да ги свалям някой път Цитирай
AccesS Отговорено Май 10, 2005 Отговорено Май 10, 2005 ами принципно дори след репетиция си ги прибиам в калъфите, даже в началото си разглобявах всички барабани, барабанчета и стоики и ги нареждах в кейсовете но сега вече ме мързи.. и то си личи Цитирай
Rastabreeder Отговорено Май 22, 2005 Отговорено Май 22, 2005 Еи сега си излусках чинелите с една машина...незнам за чаината ама фуса направо е друг... Цитирай
HHX Отговорено Май 27, 2005 Отговорено Май 27, 2005 аз по принцип не си льскам 4инелите, харесвам как зву4ат като поостареят и се замарсят. Аз по принцип си ги пазя много, така 4е те не са 4ак толкова мрьсни. пове4ето са ми "brilliant finish" и те звукват много сладко като се пооцапат ина4е HHX 4инелите ми не хващат кои знае колко отпе4атаци понеже са "natural finish" Цитирай
imperor Отговорено Юли 9, 2005 Отговорено Юли 9, 2005 Доколкото съм запознат, църковните камбани и чинелите се правят от сходни сплави. Виж камбаните на "Александър Невски" - черни са, то от Софийския смог и прането почернява за часове. Та макар и черни се чуват на около 28-30 километра наоколо при тихо време. Доколкото знам, благородната патина дава по улегнал, мек звук, докато блестящия чинел е малко с по-суров звук и неовладени обертонове. Само ги забърсвам от прах, а след репете ги покривам с чаршаф. Не държа да се блестящи, а да имат искрящ звук - имат го и колкото са по-стари, толкова по-добре звучат, защото им се наместват атомите, същото важи и за църковните камбани, говорил съм с няколко клисари. Цитирай
Recommended Posts