daozealot Публикувано Септември 19, 2007 Публикувано Септември 19, 2007 (Редактирано) Здравейте, взех си нова акустична китара (Western) - Fender (не е втора ръка директно от магазина). Настройвам я с дигиталния тунер на Guitar Pro 5 ( чрез микрофона на компютъра ). И нещо ми е страно защо 6та струна най-вече не може да се настрои съвсем правилно... стрелката не се задържа на зеленото. като дръна отива към зеленото в първия момент, но после леко дръпва в дясно после пада под зеленото една две степени докато замлъкне ( и това е в най-добрия случай ). и 5тата и 4тата са така, но се задържат малко повече време на зеленото. Докато другите 3 като дръна веднъж седи до края на зеленото. Какъв е проблема ? Да не би да са още нови струните ... или нещо такова... Редактирано Септември 19, 2007 от daozealot Цитирай
vlex Отговорено Септември 19, 2007 Отговорено Септември 19, 2007 А) струните са нови и имат нужда от отпускане. Има специални методи за насилствено отпускане на струните, ма по-добре я остави сама да се отпусне, да не вземеш да купуваш нови струни. Б) Нормално е една струна да не трепти константно с една и съща честота, при импулс. Ако е константно задвижването й е нормално и да трепти контантно в случая не е => какво странно има в това, че честотата варира? В) Намери си АП Тунер (никът ми.дата.бг) Поздрави, Влад Цитирай
daozealot Отговорено Септември 19, 2007 Автор Отговорено Септември 19, 2007 А) струните са нови и имат нужда от отпускане. Има специални методи за насилствено отпускане на струните, ма по-добре я остави сама да се отпусне, да не вземеш да купуваш нови струни.Б) Нормално е една струна да не трепти константно с една и съща честота, при импулс. Ако е константно задвижването й е нормално и да трепти контантно в случая не е => какво странно има в това, че честотата варира? В) Намери си АП Тунер (никът ми.дата.бг) Поздрави, Влад благодаря ти. готин сайт Цитирай
Recommended Posts