Jump to content
Българският форум за музиканти

Спешно Струни!Помощ Поддръжка!


Valnyr

Recommended Posts

Хора забелязвам някакви гадни петънца по струните и се притеснявам моля помогнете(Не съм ги цапал аз :) ) смисъл от свиренето ли се получава така

...?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има няколко теми във форума, където се коментират препарати за почистване на струни и грифове. Освен това, добре е да се сменят, особено при интензивно свирене. Аз сменям струни всеки месец, затова и не се занимавам да ги почиствам, само ги забърсвам след свирене.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да за сменяне след месец да ама аз ги смених преди няма и седмица :thx: Terminal Frost така че фафла а иначе ще видя да ги намеря темите...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тъмните петънца по струните са индикатор за тва, че е време за смяна. Като не можеш да отделиш кинти за струни, чакаш петънцата да станат повечко(като мен :thx: )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако си сложил някакви струни от онези дето ги продават цял комплект за 2-3 лева е нормално да се появят бързо. Купи си едни малко по-скъпи струни и ги смени с тях. При тях няма да се появяват петънца, а ще потъмняват на местата където пръстите ти най-много ги докосват, заради киселините в потта в ръцете ти (които така или иначе се отделят, дори и да си мислиш, че свириш с неизпотени ръце). И наистина е хубаво да ги сменяш през месец и половина, да кажем. А и "Спешно Струни! Помощ Поддръжка!" някак не е особено удачно заглавие и тема изобщо при положение, че я пускаш, когато на първата страница, която отвориш, в раздел "Китара" има няколко теми за струни, в които е изписано много и на хората не им се занимава да пишат същите неща заради теб, щото ти не си си направил труда да прочетеш. Понякога трябва малко да се напънеш за някои неща, щото сигурно ти е по-удобно да дойда да ти сменя струните и да ти ги изчистя, ама не може така... :secret:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

За подръжка отиваш и купуваш няколко гайчни ключа, които оставяш в гаража на дядо си да подържа Москвича.След това си купи нови струни за цената на ключовете и това е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.