Metanoia Отговорено Септември 21, 2007 Отговорено Септември 21, 2007 В Untitled свири. Ама няма да ти падне половината да изслушаш и следващия. Цитирай
xarhtna Отговорено Октомври 2, 2007 Отговорено Октомври 2, 2007 Маркъс, ако не се лъжа,беше казал следното по повод подобни изродии: Басът е четири струнен инструмент, който свири ниски тонове. И понеже виждам, че бая хора се впечетляват, щото разбираш ли тоя колко е добър щом свири на такъв бас, мога само да кажа(без да изразявам каквото и да било мнение за Филди) че това е по-скоро изгъзица, която може би има смисъл единствено ако човек свири неща, който извличат максимума от инструмента...а според мен да се търси нещо такова от този басист и тази група е безсмислено...Всичко, което той ще изсвири ще може да се изсвири на най-обикновена петичка, а разликата във звука(особено в общия саунд)съм убеден, че ще е незначителна.... Цитирай
Свилен Бас Отговорено Октомври 2, 2007 Отговорено Октомври 2, 2007 То отдавна има и 18-струнен бас - хаха, има и сайтове, посветени на 12-струниия и 8 струнния (3-ки и 2-ки струни), така че това не е нито ново, нито невероятно, но аз наистина смятам, че човек, който използва баса предимно като перкусионен инструмент, може спокойно и напълно задоволително да прави това и с бас, с една струна. Това е. Цитирай
Metanoia Отговорено Октомври 2, 2007 Отговорено Октомври 2, 2007 може би има смисъл единствено ако човек свири неща, който извличат максимума от инструмента...Може би си далеч от истината. Различен звук и различен инструмент имат смисъл, ако човек намери правилното място, в които да ги вкара (нямам предвид разни сладки места, а музиката). Няма никаква зависимост с това колко добър музикант си, колко можеш да извадиш от инструмента и т.н. приказки за на маса. Виж, това дали Филди е успял да го направи си е чисто негов проблем. Моето мнение е, че експериментът му е неуспешен, но никой не ме пита... Цитирай
xarhtna Отговорено Октомври 3, 2007 Отговорено Октомври 3, 2007 може би има смисъл единствено ако човек свири неща, който извличат максимума от инструмента...Може би си далеч от истината. Различен звук и различен инструмент имат смисъл, ако човек намери правилното място, в които да ги вкара (нямам предвид разни сладки места, а музиката). Няма никаква зависимост с това колко добър музикант си, колко можеш да извадиш от инструмента и т.н. приказки за на маса. Виж, това дали Филди е успял да го направи си е чисто негов проблем. Моето мнение е, че експериментът му е неуспешен, но никой не ме пита... Под извличане на максимума от инструмента нямам предвид някакви виртуозни инструментални умения, а просто да го използваш за нещо по различно от това за което би ползвал четири струнен бас например. Тоест да го включиш в нещата си така, че да има разлика и най-вече смисъл... Цитирай
Metanoia Отговорено Октомври 3, 2007 Отговорено Октомври 3, 2007 (Редактирано) Ами изразявай се по-точно тогава. Според мен пък точно slapping-а на Филди много добре звучи на този 15-струнен бас, тъй като слушах албума няколко пъти. Ти чу ли го? Иначе продължавам да считам, че ХХ струнни китари и басове са си изгъзици, ама... Редактирано Октомври 3, 2007 от Metanoia Цитирай
Recommended Posts