Child^in^Time Публикувано Септември 5, 2007 Публикувано Септември 5, 2007 Взех си нови струни,който са с първите 3 като 9-ки а последните 3 - 10-ки. И ми вдигнаха прекалено много тремолото (двупосочно на Squier китара) и вече не е успоредно на тялото еми е доста нагоре. И се чудя дали е по-добре да го затегна отзад максимално за да прибере тремолото и да си дойде на мястото или да взема трета пружина(взех китарата с 2 само) и да я сложа. Но тогава си мисля да не би да станат много и да няма ход назад тремолото. Дайте съвет как ще е по-добре. Цитирай
stanbog Отговорено Септември 5, 2007 Отговорено Септември 5, 2007 въпрос на предпочитание е. аз лично обичам тремолото ми да не се движи прекалено леко и затова имам тенденция да слагам повече пружини (3-4). други хора предпочитат 2. така че от тебе си зависи кой вариант да избереш. не знам дали това е излишна информация, но се сетих като видях какви струни си сложил: не е задължително пружините да са разпределени "симетрично", т.е. можеш да поекспериментираш малко с различни разположения на пружините. Цитирай
Dark Sun Отговорено Септември 5, 2007 Отговорено Септември 5, 2007 Хъх? че ако само сложиш третра пружина пак ще трябва да затягаш. Иначе определено те съветвам задължително да сложиш трета пружина, във всякакви гайдове за настройване на китара с тремоло при слагане на по-дебели струни винаги се казва задължително да сложиш 3та пружина, ако натегнеш отдолу винта до макс и напрежението се разпределя само между 2 пружини вече си е донякъде въпрос не само на вкус, ами и на риск ... п.п пружина пружина пружина пружина о,х Цитирай
Child^in^Time Отговорено Септември 5, 2007 Автор Отговорено Септември 5, 2007 И аз прецених, че ми трябва пружина. Най-малко, защото планката, държаща пружините, е опряла до дървото... нищо че има още около 1 см възможност за навиване... Но от богатия избор от 2 музикални магазина в Плевен не се намира никаква пружина. Та сега следва една дъъъълга разходка из практикер на лов за пружина... Цитирай
stanbog Отговорено Септември 5, 2007 Отговорено Септември 5, 2007 (Редактирано) Хъх? че ако само сложиш третра пружина пак ще трябва да затягаш. Иначе определено те съветвам задължително да сложиш трета пружина, във всякакви гайдове за настройване на китара с тремоло при слагане на по-дебели струни винаги се казва задължително да сложиш 3та пружина, ако натегнеш отдолу винта до макс и напрежението се разпределя само между 2 пружини вече си е донякъде въпрос не само на вкус, ами и на риск ... п.п пружина пружина пружина пружина о,х съгласен съм с всичко което казваш, просто не мисля че е толкова абсолютно. когато сложиш трета пружина не винаги е задължително да затягаш, а понякога дори се налага да отпускаш. а когато пластинката е на макс и тремолото е стабилно с 2 пружини не виждам точно къде е риска. може да се скъса пружината? всичко зависи от конкретния случай, защото да не забравяме че пружините не са еднакво "силни" (не знам каква е точната физическа дума за "силата на натягане" на една пружина). a по принцип аз така или иначе бих сложил 3-та. Редактирано Септември 5, 2007 от stanbog Цитирай
Dark Sun Отговорено Септември 5, 2007 Отговорено Септември 5, 2007 Да де извинявам се явно изказването ми е прозвучало доста общо, просто човека каза че бриджа му се е вдигнал много и пита дали да напъне 2те пружини на макс, иначе ако напрежението наистина видимо не е много по-голямо няма смисъл Цитирай
SomeoneElse Отговорено Септември 5, 2007 Отговорено Септември 5, 2007 (Редактирано) В Практикер едва ли ще намериш такава пружина. Те са си..как да кажа...специални, а съдейки по Практикера, който скоро ми построиха буквално в задния двор никога няма това, което търся, камо ли пружина за китара. Иначе и аз те съветвам да минеш на 3 пружинки, за да не се разтягат двете прекалено много, а и за повече стабилност при свирене. И не се притеснявай за това дали тремолото ще има ход назад - всичко е така измислено, че ако е правилно настроено (да е успоредно на тялото и т.н.) винаги ще работи както трябва. Едит: Честит ми пост номер 600 Редактирано Септември 5, 2007 от SomeoneElse Цитирай
Child^in^Time Отговорено Септември 5, 2007 Автор Отговорено Септември 5, 2007 Еми щом и там не могат да се намерят някакви подобни пружини... от къде при положение, че в музикалните ми казват, че нямат и че не получават... Цитирай
metalhammer Отговорено Септември 5, 2007 Отговорено Септември 5, 2007 Фиксирай тремолото докато намериш пружина. Помоли някой фриенд да ти купи от София. Цитирай
RichieSambora Отговорено Септември 5, 2007 Отговорено Септември 5, 2007 Е добре де, ти как ги сменяш? Първо махаш всичките или първо махаш и сменяш струна по струна? Защото аз си мисля, че като се махнат всичките се разстройва тремолото. Цитирай
sevenstring Отговорено Септември 5, 2007 Отговорено Септември 5, 2007 Никаква трета пружина не ти трябва, освен ако първите две са по някакъв начин страшно износени или дефектни, в което силно се съмнявам! Лично аз свиря точно на двупосочно тремоло с 2 пружини (умишлено махната трета за по-висока гъвкавост) и си сменям през месец-два струните между точно тези два варианта (стандартни 9-42 и хибридни 9-46). Настройването при прехода между двете става с около не повече от 3-4 мм. натягане или отпускане на пружините в дървото, като затягам/отпускам малко повече горната (тази, противостояща на дебелите струни). Пробвай това, преди тръгнеш да се занимаваш с глупости и да вземеш нещо неадекватно от Практикер или някоя квартална железария! Цитирай
Recommended Posts