valkyr-qsal Публикувано Септември 4, 2007 Публикувано Септември 4, 2007 Един приятел на баща ми ще ми подари своя 30 годишен бас "Орфей". Имам само едно кубенце 10ВАТА и це опасявам баса да не развали кубето или нещо такова. (само от два месеца свиря на електр. и съм същински индианец..) Цитирай
vlex Отговорено Септември 4, 2007 Отговорено Септември 4, 2007 Правя го all the time Спокойно нищо няма да му стане на кубенцето! Единственият кахър ще ти е, че няма да има толкова баси кубенцето и ще се наложи да му набичиш ниските на максимум, нещо което когато свиря китара не правя Иначе друго си е на бас кубе Поздрави, Влад Цитирай
valkyr-qsal Отговорено Септември 4, 2007 Автор Отговорено Септември 4, 2007 а ок..а пробвал ли си да пуснеш ел. китара през бас усилвател...мн добре се получава..един път така се получи, че басиста остана без инструмент, жзе китарка от един приятел и я пусна в бас кубето..пак доста добре се получи.. -Свилен(викай ми willy) Цитирай
SlipFly Отговорено Септември 4, 2007 Отговорено Септември 4, 2007 (Редактирано) хах Willy няма проблем да пуснеш баса в китарно кубе но и да набузиш до дупка басите на 10сет ватово кубе няма да има никви такива Редактирано Септември 4, 2007 от SlipFly Цитирай
metalhammer Отговорено Септември 4, 2007 Отговорено Септември 4, 2007 Има опастност да претовариш кубето! То не е проектирано да работи с ниски честоти. Обикновено се сдухва говорителя ! Свири но не прекалявай с волюма ! Цитирай
valkyr-qsal Отговорено Септември 4, 2007 Автор Отговорено Септември 4, 2007 ок.. ще внимавам с волуме-то! Цитирай
vlex Отговорено Септември 4, 2007 Отговорено Септември 4, 2007 Странно, мойто кубе има индикация за пренатоварване и досега съмя виждал да сработва само при набичен предусилвател на китарата и волумето на мах + канала а мах. С баса всичко е усилено до дупка, и пак слабо се чува, а диода не свети Е, вероятно от кубе до кубе разлика има, а особено и, че моето е 25 вата Поздрави, Влад Цитирай
metalhammer Отговорено Септември 4, 2007 Отговорено Септември 4, 2007 Индикацията предполагам ти се намира в преампа а баса има слаб output и затва не се задейства Проблема е ако говорителя е с мощност близка до крайния амп а самия говорител не е проектиран да възпроизвежда ниски честоти - все едно да включиш средно честотен на мястото на нискочестотен По принцип трябва говорителя да е по мощен от ампа но при китарните комбота умишлено се цели говорителя да е с еднаква мощност с ампа за да вкарва характерно изкриваване и от кабинета. Моя парк 10 вата (лиценз маршал) когато свирех на макс имах чуството че шпулата ще излети в другата стая. Когато съм включвал бас в него усещам как горкия говорител стенеше на границата с изгарянето. Цитирай
SviStyle Отговорено Септември 23, 2007 Отговорено Септември 23, 2007 Здравей, Принципно бас-китарата и китарата имат различен честотен диапазон.Не е болка за умиране ако ползваш китарно кубе, но е по-добре да имаш басово.Ама за 30 годишен Орфеи това не е от голямо значение. Цитирай
Recommended Posts