VOSTOK Публикувано Август 13, 2007 Share Публикувано Август 13, 2007 Абе вадих го парчето вчера и мислим да го правим с бандата ("In My Hеad" на Queens Of The Stone Age) и се сблъсках с факта, че не знам как да докарам такъв звук - сещате ли се накрая солото как е, с една такава, много изтрещяла китара; точно по същия начин звучи и соло-китарката, която върви на припева на "We are all made of stars" на Моби... Чудя се - някакъв конкретен дист/драйв ли е, или още нещо се добавя, за да стане точно тоя звук... Някой ако си е играл да го прави, може ли да подаде малко инфо? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
circles Отговорено Август 13, 2007 Share Отговорено Август 13, 2007 Много добро парче е "in my head" Иначе за солото, трудно е да им хванеш спатийте на Qosta... с някакъв мазен драйв трябва да се получи.. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
VOSTOK Отговорено Август 13, 2007 Автор Share Отговорено Август 13, 2007 Мъчих го с мазни драйвове и мазни дистери, ама не ще бе, да му се не види. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Август 13, 2007 Share Отговорено Август 13, 2007 Кажи на коя секунда почва това соло, че нещо не го засякох. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
VOSTOK Отговорено Август 13, 2007 Автор Share Отговорено Август 13, 2007 На 2:58. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Август 13, 2007 Share Отговорено Август 13, 2007 Това е просто нек адаптер. Има повечко легато и вибрато в свиренето - от там идва малко по-особеното звучене. В песента на Моби сякаш е свирено с почече хамър он и слайд на лява ръка. Ако въобще е истинска китара, а не нещо семплирано де. Вадя го със Скуайъра в момента. Сложи си нек адаптера максимално далече от струните, включи само него, набичи си гейна над средно ниво или на макс и дерзай. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
VOSTOK Отговорено Август 13, 2007 Автор Share Отговорено Август 13, 2007 Мерси, човек, ще го пробвам довечера Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Август 13, 2007 Share Отговорено Август 13, 2007 Може да ползваш и много, ама МНОГО леко загатнат Tremolo ефект за китара. Има ги в повечето процесори за китара, а и на отделни камиончета. Има ги и в софтуерните симулатори - ГитарРиг, Ревалвер и прочее. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
VOSTOK Отговорено Август 13, 2007 Автор Share Отговорено Август 13, 2007 (Редактирано) Имам едно тремоло камионче от онези пластмасовите на Ibanez, само дето не ми е вкъщи... Навремето помня, че като питах кой е тоя ефект, ти ми беше обяснил и тогава си го купих, хахах. Трябва да скокна да си го взема и ще го изтествам. Редактирано Август 13, 2007 от VOSTOK Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Август 13, 2007 Share Отговорено Август 13, 2007 Навремето помня, че като питах кой е тоя ефект, ти ми беше обяснил и тогава си го купих, хахах. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
VOSTOK Отговорено Август 13, 2007 Автор Share Отговорено Август 13, 2007 Да бе, бях питал как става началото на Грийн Дей на Булевард оф Брокън Дриймс и ъъъъ, още едно парче, за което в момента не се сещам, и ти тогава ме светна, давайки един пример със соло на Кери Кинг, мисля че от Блъдлайн. ...да пием за миналите дни! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Август 13, 2007 Share Отговорено Август 13, 2007 Хаха, баси...значи за втори път ти препоръчвам тремоло ефект. Сега да не остане някой с впечатление, че злоупотребявам с тремоло ефекта. Всъщност никога не го ползвам. А за това соло можеш да минеш и без него. Ако го ползваш, нека да е много леко-едва-доловимо-загатнат и почти да не се усеща. Само за цвят дет се вика. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts