Fenix Отговорено Април 19, 2005 Отговорено Април 19, 2005 Ъм, малко странно се чувствам след като точно ти ми викаше да го запиша един път и да го копирам :green: Абе не рифа дето е 5 ноти и ти тряя го изсвириш 10 птъи (примерно). Аз ти говорех за частите погледнати като цяло, които се повтарят. Иначе дай ще запишеме 12те (от До до До ) ноти в темпото на песента и всяка по веднъж за осминка, за 16тинка, за 32ка и т.н. и после ще си ги създадем рифчетата, а? и без това имаме опит с ПТ и ГП Цитирай
thurston Отговорено Април 19, 2005 Отговорено Април 19, 2005 много е врътка при нас с рифове, димамика, бридж и т.н. , та китари/басове ще е трудно за копване. зависи какво точно правиш. ако има много повторение на един риф/пасаж и е изсвирен ама точно както го искаш няма лошо да го копираш според мен. <------пиянка Цитирай
Glacierise Отговорено Април 19, 2005 Отговорено Април 19, 2005 (Редактирано) При композирането си действам модулно - рифовете с по две китари и прочие са ми на кубчета, и мога да си ги размествам, увеличавам или намалявам повторенията, а като ги наредя, да измисля преходи и т.н. Обаче като се записва самото парче! Никви луупаджийски свинщини. Партията ти става статична и мене тва ме отвращава. Редактирано Април 19, 2005 от Glacierise Цитирай
the_gorer Отговорено Април 19, 2005 Отговорено Април 19, 2005 Това за монотонността и статичността на луповете е вярно, но всички студия (не говоря само за българските) предопчитат принципа копи / пейст или съответно лупване. Има си един бюллюк чалъми за живване на лупннати рифове. Това много зависи и от продуцента и предпочитанията на музикантите. Но при високите цени на звукозаписа и звукообработката, лупването пести много време и съответно - много леффчета. Напоследък много музиканти ползват лупове от всякакъв вид и човек се изненадва, че стари рокаджии като например, басистът на Кис, са сред ползващите луупс - момчето в соловия си проект лепи всичко с лупове... Не са глупави хората, знаят си работата. В къщи, пък, лупването е идеално за сглабяне на демо песнички (особено ако те мързи да гледаш :hello: ) иначе за хардлайнерите това си е сквернословие, ама кво да правиш... Копи / пейста няма да загине скоро. Цитирай
Bassko Отговорено Април 19, 2005 Отговорено Април 19, 2005 съгласен съм с the_gorer Но пък, ако те кефи много пърчето, що да не си го изсвириш цялото! B С идеята за случайната грешка, която не може да се повтори втори път и я копираш не съм съгласен, защото ако се повтаря тази грешка на всеки рифф ще звучи доста странно а и няма да и се изкефиш толкова след като я има навсякъде. Цитирай
Topsun Отговорено Април 19, 2005 Отговорено Април 19, 2005 тъпа работа.ама the_gorer е прав за съжаление.копи/пейст няма да загине скоро.то ако загине ще си отидат и хитовете на така наречените "звезди"(ама те правят копи/пейст на цяло парче на някой друг),ама това е една друга тема.... Цитирай
Stone Free Отговорено Април 20, 2005 Автор Отговорено Април 20, 2005 С идеята за случайната грешка, която не може да се повтори втори път и я копираш не съм съгласен, защото ако се повтаря тази грешка на всеки рифф ще звучи доста странно а и няма да и се изкефиш толкова след като я има навсякъде. не става дума за нещо, което звучи като грешка, и определено не става дума за нещо, което се повтаря много пъти иначе основния риф трябва да си е стабилно изсвирен, в тва няма спор мойта китара прави разни странни шумове от време на време, които понякога звучат много яко Цитирай
Glacierise Отговорено Април 20, 2005 Отговорено Април 20, 2005 Абе копи-то не е зле, защото 'звездите' така си правят песните, а защото ЗВУЧИ ГАДНО. Нека така си ги правят - те няма какво толкова да развалят, така или иначе Цитирай
antonium Отговорено Април 20, 2005 Отговорено Април 20, 2005 не може да се каже еднозначно дали е гадно или не... зависи от стила кемикъл или продиджи ще звучат гадно ако нямат луупове, докат металика - ако имат. Цитирай
the_gorer Отговорено Април 20, 2005 Отговорено Април 20, 2005 Бая народ от рок гилдията също жули с лупове. Някои дори си купуват готови лууп дискове, даже не се занимават да си запишат свои. Питайте Nine Inch Nails Цитирай
Recommended Posts