Paldi Публикувано Юли 31, 2007 Публикувано Юли 31, 2007 (Редактирано) Другари ,имам нужда от малко помощ за следното : Значи мисля да си направя тяло за китара и незнам дървото преработва ли се по специален начин ,за да стане за китара ? Освен ,че трябва да го оформя в желаната форма ,трябва ли да се прави нещо друго по него ? Също какви дървета стават за китара ? Какво дърво е нужно ,за да е по-лека китарата ,но да е добър звука доколкото зависи от дървото...Българските с какво дърво ги правят знаете ли ? Тялото ,което искам да постигна е фендерски -тип . Редактирано Юли 31, 2007 от eitysix Цитирай
vlex Отговорено Август 1, 2007 Отговорено Август 1, 2007 Ами накратко казано дървесината си е обикновена суха дървесина. Хавата е да не се вдигнеш с някой авер и да сгромолясаш някоя бреза на село и да почнеш да бичиш китари от нея Иначе за дървесина можеш да видиш тук каква се ползва. За конкретни съвети за съвпадение с желания спектър е по-добре по-запознати хора да си кажат мнението, затова тук млъквам. За някаква предварителна обработка на дървесината не знам да има - просто дървото трябва да е сухо, за да се сведе риска от измятане до минимум. След като придадеш желаната форма с дървообработващи инструменти и машини запълваш порите с грейн филър. Накрая пръскаш акрилен грунд и оттам нататък има изписано супер много за пръскането на китарите Успех! Поздрави, Влад Цитирай
Paldi Отговорено Август 3, 2007 Автор Отговорено Август 3, 2007 благодаря друже ... ще я напраим нема къде да иде Цитирай
Recommended Posts