Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

здравейте

фингърборда на китарата е супер издран, свалена му е боята

може ли да се боядиса без да се свалят прагчетата защото са сменявани наскоро (смисъл незнам каква е технологията - ако се пръска трябва да се свалят, но примерно ако се маже не би трябвало)

освен това с какво се боядисва за да мога евентуално сам да го направя

Отговорено

гледаи сега аз бойдисвах един гриф направо върхо праговете и после със шкурка обрах боята върхо тях и си стана идеално , но ако си с хубава китара незнам моита беше орфей и за това експериментирах но се получи добре. Нека и другите да споделят мнение :surprise:

Отговорено

Дай повече инфо за китарата.

Каква марка и модел е?

Какъв ти е фингърбордът?

Кленов (светъл) или палисандров (тъмен)?

Какъв цвят искаш да го "боядисаш"?

Моят съвет е засега да не правиш нищо на своя глава.

Дай повече инфо и ще ти се обясни какво трябва да направиш.

ПП:

Не мога да си обясня, ако са сменяни скоро праговете, защо не е освежаван фингърборда от майстора. :surprise:

Какъв е смисълът да оставиш фингърборда насран, при положение, че при сменянето праговете така или иначе са били свалени и си на две тръквания с шкурката от перфектната красота.

Но това са въпроси, на които трябва да отговори лютиерът.

Отговорено

ми след като изчетох толкова теми за ъпгрейдване на стари китари се вдъхнових и реших и аз да си взема няква стара родна китара и да я направя по мой вкус

една кремона, доста добра лично според мен

не бях пипал бг китари но след отзивите които съм чел за тях очаквах нещо много лошо

когато я включих тя звучеше по добре от моят скуайар теле (на дистер бая без шум за единични адаптери а на клиин според мен също отлично (тоя дистер за който говоря е супер тежък мое собствено производство на процесора))

средния и адаптер е някакъв спецялен от онези с релса но пак бая стар, но него неможах да го чуя защото се беше откачил а аз са съм я разглобил

добро впечетление ми направи че вади и доста по силен акустичен шум от моето теле

главата й е изрязана като на ибанез , прагчетата и седефените точки са сменени , но фингърбордът е целия издран а е бил черен едно време и понеже мисля да я боядисвам искам да оправя и него .

затова се чудя кво да го правя