zeratuL_x Публикувано Юли 25, 2007 Публикувано Юли 25, 2007 (Редактирано) Значи аз сам още начинаещ китарист и днес докато си гледах един таб видях 10s12.Някой може ли да ми обясни какво е и как се прави.Благодаря предварително. Редактирано Юли 26, 2007 от MDFk Грешката поправена ;) Цитирай
Тони Николов Отговорено Юли 25, 2007 Отговорено Юли 25, 2007 Може бе е "приплъзване" от 10то, до 12то прагче. Сигурно, ще е това. Но не съм уверен. Цитирай
Fire_ball_ Отговорено Юли 25, 2007 Отговорено Юли 25, 2007 Кофтито на такива таблатури из нета е, че всеки използва ралични обозначения без да прилага легенда... препоръчвам ти програмите Power tab или Guitar pro - първата е безплатна и таблатури за нея ще намериш на powertabs.net . Тук означенията са си стандартни както трябва да са.. същото така програмите ти просвирват таблатурите , което е допълнително предимство.... Иначе както каза колегата в горния пост най-верятно е "приплъзване" , идва от "slide"... слагаш пръста на 10-то прагче и приплъзваш до 12-то П.С. Из форума има доста неща за таблатурите само трябва да се поразровиш Цитирай
Тони Николов Отговорено Юли 25, 2007 Отговорено Юли 25, 2007 Колегата е абсолютно прав. А в Guitar pro 5, има и ноти, които много помагат. Аз лично гледам само нотите. Но ако още не си започнат с нотите, гледай табовете отдолу, прилично са записани и що годе вярно. В този сайт:http://www.ultimate-guitar.com/ , има много нотен материал за Guitar Pro, койро е напълно безплатен и със сигурност, ще ти помогне. Така, че УСПЕХ Цитирай
zeratuL_x Отговорено Юли 25, 2007 Автор Отговорено Юли 25, 2007 значи аз имам Guitar Pro 5 но незнам как става разглеждането на табове там.Може ли някой да ми обясни Цитирай
Тони Николов Отговорено Юли 25, 2007 Отговорено Юли 25, 2007 ^Отваряш програмата и горе в дясно има file, натискаш го, оттам натискаш open и отваряш, парчетата, които вече си ги изтеглил. Това е! Цитирай
Guest Отговорено Юли 26, 2007 Отговорено Юли 26, 2007 Таблатурите, които си изтеглил трябва да са с файлово разширение ".gp3" , ".gp4" , ".gp5" (едно от трите), за да може Гитар Про да ги прочете/отвори. Гитар Про не отваря текстови табове!!! (но принципно има възможност за импорт, ако трябва да сме честни) За това, когато дърпаш от някъде, гледай таблатурата да е в Гитар Про формат, а не текстов. Цитирай
Recommended Posts