Jump to content
Българският форум за музиканти

Лампово бг радио "Маестро" клас Iv


Recommended Posts

Хора, набарах старо лампово радио от горепосочените марка и модел и понеже съм си българче реших да пробвам да го разбича и да си направя лампово усилвателче за лична домашна употреба. Хубу и не бих ви занимавал с простотии ако схемата беше на платка, ама глупавото радио е на шаси и всичко е връзвано с жички и предчуствам, че ако тръгна да вадя схемата ще си прережа вените на втория тиристор. Дали някой може да ме избави от мъките (с намирането на схемата бе! Живота има още да ме дъвче :wallbash: ) и да ми даде ако има схема на това животно както и някакви данни за мощността на усилвателя ала-бала, защото единственото което разбрах за него е че гълта 40вата от мрежа 220волта/50хЗ :/

 

Дълбоко благодарен предварително на който помогне - влекс

 

Поздрави

Влад

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако ще си режеш вените на втори тиристор-чака те вечен живот! :dance: Просто там такива няма,а и май по него време не са били измислени :wallbash: Схемата мога да ти я пратя следващата седмица,че съм в отпуск до понеделник,а торбата с лъжите ми е в завода.Само ми напомни в неделя например,че понеже защото съм гениален,много забравям! :ok::lol::D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Маестро Р-РМ-62 е КРАЙНО ОПАСНО за тази цел, която си решил!!!

Апаратът е ГАЛВАНИЧЕСКИ СВЪРЗАН С МРЕЖАТА (220v)! МОЖЕШ САМО ДА СЕ УБИЕШ МОМЕНТАЛНО ако се опиташ да го свържеш с инструмент!!!

Не може да стане за нищо друго, освен за радио.

Ако държиш, ще ти пратя схема, но трябва да я сканирам.

Лампите са UCH81(осцилатор и смесител), UBF89(междинночестотен усилвател и детектор, UCL82(НЧУ предусилвател и краен усилвател) и UY85(еднополупериден изпративел). Няма мрежов трансформатор!

Може да се сложи разделителен мрежов трансформатор(за да не се самоубиеш), но модификацията по принцип не си заслужава, защото нито като цена, нито като резултат ще бъде ефективна.

Редактирано от Parni_Valjak
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Якоо... :hooray: Нищо, който може да го качи някъде (ако е в някакъв растерен формат в нещо от сорта на imageshakes.com, xs.to etc. ако е пдф или някакъв друг или в хит бг или просто най-елементарно на един мейл да го метне на vlex1@abv.bg и да видим какво ще чиня с него) :D Иначе схемата ако трябва ще се преработи като взема лампите +/- някой дросел и ще измъдря нещо с тях. Чисто технически имам и едни други (списъка не е у мен) и може да сглобя нещо от всичко налично, но ще мислим като се прибера у шопско :dance:

 

@Parni_valjak: Мерси за съветите :) Все пак когато можеш я сканирай и прати пък ще видим какво ще правя с тоя тукмак занапред ;)

 

Поздрави,

Влад

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.