Jump to content
Българският форум за музиканти

Тъп Въпрос! Моля Отговорете!


Valnyr

Recommended Posts

така и така, тази тема ще се изтрие скоро, нека си я нафлодя. Ам.. това е сравнително популярен адаптер за китаристи и таковата... търси се, няма как да няма информация. Ти да видиш колко модели има.... Ако попиташ "кой е най-добрият" тука, ще се навудят такива спорове. Зависи какъв стил ще свириш главно. За метъл си има еди какви си, за джаз/блус още по-други. Има активни, пасивни, паралелно свързани, последователно.. и тн.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Humbucker е двоен адаптер, при който двата отделни адаптера са вързани така, че шумовете (или по-голямата част от тях) да се гасят. *

Обикновено се използват за по-тежка музика, защото имат по-силен сигнал и вадят по-здрав звук, с по-малко шум. Единичните пък са по приятни за чист звук, наричат се single coil.

 

 

*За любознателните: Обърнати са на 180 градуса един спрямо друг и са вързани противофазно. Така положителния сигнал от струните се наслагва и става по-силен. А околните шумове, които в голяма степен са почти еднакви в пространството, където са адаптерите, се получават с обратна фаза и като се наслагат се гасят. Дано не съм го обяснил грешно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е мерси по изчерпателно от това няма :thumbs_up: сега и ако някой ми отговори на темата за Harley Benton-a :) много добре ще стане :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.