vhcs Публикувано Юли 5, 2007 Публикувано Юли 5, 2007 (Редактирано) Здравейте, как микирате вокалите в едно парче? Дайте малко съвети и споделете трикчета. МИксирам тука едно парче и се чудя тия вокали кво да ги рпавя. Турнах им лек EQ да повдигна съвсем леко някой честоти. Беквокалите ги намалих и ги размятах из панорамите а основния е централно. Сложих малко компресия Waves RVox както и Deeser леко. Разбира се и reverb не съм пропуснал (пак на Waves) Как да го направя да звучи стерео ... абе въобще да звучи готино. Дайте малко наставления По принцип съм хоби "миксаджия" и не гоня професионален саунд ама искам да звучи все пак гот. Мерси за съветите предварително cheers Алекс Редактирано Юли 5, 2007 от vhcs Цитирай
antonium Отговорено Юли 5, 2007 Отговорено Юли 5, 2007 Здравейте, как микирате вокалите в едно парче? Дайте малко съвети и споделете трикчета. МИксирам тука едно парче и се чудя тия вокали кво да ги рпавя. Турнах им лек EQ да повдигна съвсем леко някой честоти. Беквокалите ги намалих и ги размятах из панорамите а основния е централно. Сложих малко компресия Waves RVox както и Deeser леко. Разбира се и reverb не съм пропуснал (пак на Waves) Как да го направя да звучи стерео ... абе въобще да звучи готино. Дайте малко наставления По принцип съм хоби "миксаджия" и не гоня професионален саунд ама искам да звучи все пак гот. Мерси за съветите предварително cheers Алекс ми пробвай с лек хорус или morphorder или doubler на waves пак. аз тия неща ползвам или има едни фрий: http://www.bluecataudio.com/Products/Product_StereoChorus/ ако пък искаш стерео, трява да се изпее два пъти - един за ляво и втори за дясно дилей също не е лошо аз слагам къс с много малко feedback, като целта ми е да не се омазват вокалите, а да звучат стегнато и плътно. според мен след като имаш бек вокали, няма сми да стереоризираш основния, но много зависи и от парчето. става също яко ако им сложиш EQ и напомпаш ако среди като от телефон а става яко и EQ с среди + хорус + дилей. та така Цитирай
vhcs Отговорено Юли 5, 2007 Автор Отговорено Юли 5, 2007 мерси много, ей сега ще разцъкам да видя кво ще стане Цитирай
vhcs Отговорено Юли 5, 2007 Автор Отговорено Юли 5, 2007 значи идеята с feedback-a е добра - хареса ми. Другото също свърши работа ... а иначе стандартно в центъра на панорамите ли се слага или и с това е добре да си играя. Пробвах леко в ляво или дясно ама нещо не ми звучеше Цитирай
antonium Отговорено Юли 6, 2007 Отговорено Юли 6, 2007 ми основния вокал трябва да е в центъра може ми трябва да изместиш други неща леко встрани, като солобарабанчето или китарата Цитирай
tombinoou Отговорено Юли 6, 2007 Отговорено Юли 6, 2007 (Редактирано) може да пробваш само с реверб на основния глас а ная бековете малко по дълаг делей получава се яко а за панорамите ... слагай ги на полувинки в смисъл да имаш и в среда от тях за да подчертаят по-добре основния примерно: 50 ляво - към - 50 дясно (тва е на кубасе-то) е на другите се ориетираш по примера (това съм го пробвал и се получава, но не гарантирам че е правилно) )))) Айде Успехи с микса Редактирано Юли 6, 2007 от tombinoou Цитирай
Recommended Posts