the_gorer Публикувано Юни 15, 2007 Публикувано Юни 15, 2007 Гледам тука ТОВА видео на Алекси Лайхо и забелязах, че и двата Джаксъна нямат "bevels" по ръба на роговете, а са изцяло плоски отпред. Въпросът ми е дали е желателно на мойта китара да и направя bevels каквито имат например JS30RR или да я оставя плоска като на Лайхо? Междудругото тоя с жълтите ленти е един от откраднатие Джаксъни на Лайхо - от периода преди да го придърпат ESP. Дъртият китарист (Латвала), който свири с Алекси във видеото по-късно се присъединява към Children of Bodom. След като някой открадва на Лайхо Джаксъните, тоя му два на заем неговия поръчков Джаксън и Лайхо му чупи грифа по време на некфо турне... Хем с откраднати китари, хем трябва да плаща на човека Джаксъна... трагедия. Това междудругото де, сега кажете дали с bevels е по-добре. Много хора се оплакват, че им убива на предмишницата, ако няма bevels. Цитирай
the_gorer Отговорено Юни 16, 2007 Автор Отговорено Юни 16, 2007 Няма ли кой да сподели опит? Няма някакви фенове на Джаксън, дето знаят всичко за моделите им през годините? Преди доста време свирих два-три пъти на такъв Джаксън и си спомням, че ми беше доста удобен, но не помня точно какъв модел беше, а дали е имал bevels - хептен. Някой, който има повече опит с тези китари да каже как ще е най-добре да си направя китарата. Цитирай
Alexi Отговорено Юни 16, 2007 Отговорено Юни 16, 2007 Няма ли кой да сподели опит?Няма някакви фенове на Джаксън, дето знаят всичко за моделите им през годините? Преди доста време свирих два-три пъти на такъв Джаксън и си спомням, че ми беше доста удобен, но не помня точно какъв модел беше, а дали е имал bevels - хептен. Някой, който има повече опит с тези китари да каже как ще е най-добре да си направя китарата. човече както ти е по удобно така си го направи ...значи за мен лично няма значение дали има бевълс или няма така че не знам...а и не мисля че този вупрос е много смислен защото мисля че всеки си има вкус и ще даде различен отговор които може да не ти допадне ...така че моят съвет е да видиш как ти е най-удобно на самия теб аи със здраве Цитирай
the_gorer Отговорено Юни 16, 2007 Автор Отговорено Юни 16, 2007 човече както ти е по удобно така си го направи ...значи за мен лично няма значение дали има бевълс или няма така че не знам...а и не мисля че този вупрос е много смислен защото мисля че всеки си има вкус и ще даде различен отговор които може да не ти допадне ...така че моят съвет е да видиш как ти е най-удобно на самия теб аи със здраве Ами как да разбера как ми е по-удобно като нямам достъп до такава китара? Трябва ми мнение на човек свирил и с двата вида - с bevels и без. Затова и събирам мнения, атова, че ще са различни ми е ясно, ама не пречи да ги прочета и анализирам. Или мож еби трябва да перифразирам въпрса на: "Убива ли на предмишницата горният ръб на Jackson Rohoads, ако е без bevels?" Цитирай
Borilius Отговорено Юни 17, 2007 Отговорено Юни 17, 2007 Всичко зависи как свириш, дали я държиш ниско долу или по-високо, но и в двата случая не съм имал проблеми. Мойта е с бевелс, свирил съм и на такава без, дори не съм се замсилял че може да ми убива - докато не прочетох тази тема Цитирай
the_gorer Отговорено Юни 17, 2007 Автор Отговорено Юни 17, 2007 Всичко зависи как свириш, дали я държиш ниско долу или по-високо, но и в двата случая не съм имал проблеми. Мойта е с бевелс, свирил съм и на такава без, дори не съм се замсилял че може да ми убива - докато не прочетох тази тема Вече имам отговор. Няма да правя bevels, щото ме мързи. Цитирай
bai-goku Отговорено Юни 17, 2007 Отговорено Юни 17, 2007 Може ли и аз да се изкажа? Не съм пипал ни една подобна китара... Но все пак като мнение на по-така мечтател: Ако става дума за твойта китара, която правиш, не може ли да отделиш 15-20 мин. и да се правиш, че свириш на нея? би-трябвало да знаеш що горе в каква форма ще изглежда завършена, нагласи си я както ще свириш и използвай въображението си, прави движения с ръката, ако свириш соло или някой друг акорд, или там каквото може да се свири. Помисли дали на други китари ти пречи. А и мисли за мързела, ако сега те мързи, ако после искаш да го оправиш, ще си е бая играчка, май Цитирай
AXE Отговорено Юни 17, 2007 Отговорено Юни 17, 2007 Не виждам какво губиш, ако направиш скосяване на рогата. Ако не направиш обаче, после може да ти е неудобна. При това положение мързела не е оправдание. А и чисто естетически на мен по ми харесва със скосени рогове. Цитирай
the_gorer Отговорено Юни 17, 2007 Автор Отговорено Юни 17, 2007 Това са мъдри слова. Ще сглобя и ще посвиря тестово на китарата преди да съм я боядисал - по време на теста няма да има скосени ръбове. Ако се окаже, че ми убива, просто ще сложа скосяванията и ще боядисам. Цитирай
bai-goku Отговорено Юни 17, 2007 Отговорено Юни 17, 2007 Това са мъдри слова.Ще сглобя и ще посвиря тестово на китарата преди да съм я боядисал - по време на теста няма да има скосени ръбове. Ако се окаже, че ми убива, просто ще сложа скосяванията и ще боядисам. А така, тъкмо ще се мотивираш да я имаш завършена :>Ам, какъв цвят? И имаш ли идея как точно да го постигнеш? Така де, какъв цвят грунд, цвят на основата, финален цвят. Бая работа изисква боядисването.... дано да имаш нервите Цитирай
the_gorer Отговорено Юни 17, 2007 Автор Отговорено Юни 17, 2007 А така, тъкмо ще се мотивираш да я имаш завършена :>Ам, какъв цвят? И имаш ли идея как точно да го постигнеш? Така де, какъв цвят грунд, цвят на основата, финален цвят. Бая работа изисква боядисването.... дано да имаш нервите Цвят на основата - какъвто цвят е кита. Обикновено е сиво-бял. Краен цвят на китарата - плътно чер. Китарата няма да е с прозрачен финиш и няма да се налага да правя цветови извращения с кита, за да го докарвам до дървесен цвят или нещо от сорта. Просто кит > боя. Както съм правил винаги. Цитирай
bai-goku Отговорено Юни 17, 2007 Отговорено Юни 17, 2007 сори, ама съм малко невеж... това плътно черно, какво ще рече? Матово, глос, металик и там каквито други глупости може да му се избере като екстри Цитирай
the_gorer Отговорено Юни 17, 2007 Автор Отговорено Юни 17, 2007 сори, ама съм малко невеж... това плътно черно, какво ще рече? Матово, глос, металик и там каквито други глупости може да му се избере като екстри Плътно черно ще рече, че не е прозрачно черно и не се вижда шарката на дървото отдолу. Това е прозрачно черно: А това е плътно черно: Не съм мислил за металици или матов финиш. Ще бъде обикновено полирано черно, защото ме кефи най-много, а най-вече, защото трябва да си пробвам полировъчната машина на нещо. Цитирай
Fenix Отговорено Юни 17, 2007 Отговорено Юни 17, 2007 (Редактирано) Oоооп идвааам! Червен фенер, чудя...... Айде и аз да се изкажа викам. Свирил съм доста на горната китарка. Под доста имам нямам предвид, че съм я имал, но едно момче, с което свирихме около 3 години заедно я имаше, като си я взе по същото време, по което аз мойта и често менкахме. Та не знам тая колко bevels има. Скосена е леко по краищата, но може би ти говориш за по голямо скосяване. Както и да е, поразгледай снимки из нета да я видиш. Та тази в никакъв случай не е неудобна, поне не и заради краищата си. На мене ми беше неудобна заради други неща, но не и заради това. модела е RX10 Цъкни на тоя линк и ще я видиш отблизо, да кажеш дали тия бевелс са "достатъчни". Ако нещо не си разбрал от обясненията ми или ти е изникнал друг въпрос относно усещането на тая, дето я гледаш (е, моето де, щото е субективно), питай смело http://jacksonguitars.com/products/popup.p...;node0=0#bottom Редактирано Юни 17, 2007 от Fenix Цитирай
the_gorer Отговорено Юни 17, 2007 Автор Отговорено Юни 17, 2007 (Редактирано) ^ Да, точно такива bevels имаше китарата, от чиято снимка си правих схемата, отбелязани са на моя хартиен макет. По-големи bevels и съответно по-комфпртно за предмишницата имат съвременните Kramer Vanguard Като този: Не знам доколко се вижда скосяването на тази снимка, но то почва малко над адаптерите. По-рано този крамер ме кефеше именно заради това, но сега се ориентирам към все по-плосък дизайн. Мерси за feedback-а. Явно острият ръб или твърде малкото отнемане на ръба не са чак такъв проблем. Като се замисля, акустичните хептен нямат bevels, но се търпи. Макар че там и постановката е малко по-различна. Абе май с ръб ще я оставя. Всичко зависи от това как, кога и дали ще я направя благополучно. Редактирано Юни 17, 2007 от the_gorer Цитирай
Recommended Posts