Jump to content
Българският форум за музиканти

Ibanez Rgt42dx


Manolev

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Колеги!

 

Имам нужда от помощ!

 

Става въпрос за точно този модел, още като го видях се влюбих в него. Абстрахирам се от факта, че не съм го виждал никъде на живо. НО има едно голямо НО.

 

Та модела е RGT42DX. Хвърлих му око поради следните причини:

 

- махагоново боди, което предполага доста топъл и мазен звук.

- нек тру гриф, демек ще ми е удобно и за chording и за lead-ване.

- грифа е С-образен.

- флойда е добър - ЕДЖ Тройка. Какво мислите?

- любимата ми комбинация адаптори (Н-Н). Адапторите с китарата са ИНФ, които не са зле, дори напротив, доста са добре.

- джъмбо фретс(тука искам да ме светнете, непросветен съм).

 

Просто, ако аз ще си правя сигнатурен модел китарата, би било почти същото.

 

Аз наистина харесвам Айбанец, но проблема е, че искам китарата да ми е с модерно звучене, но същевременно искам да има винтидж усещане. Не ме интересува колко струва китарата, искам да знам, че няма да е китюк, а да е удобна и качествена като инструмент.

 

Тази китара струва 1250 лв. (влиза към високия клас според мен). Може бих сменил адаптори(нещо от рода Саймър Дисторжън на бридж позиция за мощна кривня, и Саймър Алконико на нек за мек и пълен с пространство звук)? Какво мислите?

 

Какво бихте ме посъветвали? Вие сте моето спасение. Това не са малко пари, ако ги хвърлям за нещо, поне да ги хвърлям. Искам да свиря неща от Пинк Флойд до Слеър с нея. Знам, звучи прекалено банално и тривиално, но наистина го мисля.

 

img10581857429.jpeg

Редактирано от Manolev
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам Гигър модела ,който е базиран на RGT42DX.Само флойда е различен. Джъмбо фретс се отнася за праговете/хубави дебели прагчета/.Грифът е изключително удобен и тънък/гриф и тяло в едно/.Адаптрите - аз съм много доволен от звука.Мощен с голам състейн.Просто са иделни за това което свиря /прогресив,пауър рок и метал/.Мисла ,че щи ти свърши идеална работа. Ако те интересува по-подробно инфо питай. Успех.001489726.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Флойда е Edge Pro II .Нe продавам китарата. В сайта на Ibanez има Гигър модела в "Product News",ако те заинтригува този модел. Знам ,че го има и при Икономов.Но мисля ,че е следващия модел/защото са лимитирана серия/.

Редактирано от Fashion
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А някой свирил ли е на базистния модел? Кажи ми, твоя щом е почти същия, как се държи китарата от към ключове, флойд, потенциометри? Китарата колко е тежка?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моята китара е доста нова, на около година и не съм имал проблеми. Флойда за мен е перфектен. Аз лично не съм от хората които не си свалят ръката от него, но не го ползвам само кото тремоло/отвреме на време доста го ръчкам/.Не ми разстройва. Знам със сигурност , че Edge III създава проблем с разстройването, защото момчето с което свиля е с такъв. Но може да е само при неговата китара /RG320/. Потенциометрите не са ми правили никакъв проблем , а за ключовете не знам какво имаш предвид.Аз съм сменял само два пъти струни и те се използват само тогава / нали е със заключване/. Китарата тежи около 6кг. +_ някой грам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.