acustic guitar Публикувано Май 21, 2007 Публикувано Май 21, 2007 значи въпроса е много прост Метални или Найлонови струни? -за ак.китара става въпрос -просто ми е любопитно а до сега не съм притежавал китара с найлонови струни нито пък съм свирил и ми е интересно. Цитирай
bai-goku Отговорено Май 21, 2007 Отговорено Май 21, 2007 значи въпроса е много прост Метални или Найлонови струни?-за ак.китара става въпрос -просто ми е любопитно а до сега не съм притежавал китара с найлонови струни нито пък съм свирил и ми е интересно. абе, аз не съм някакъв луд китарист, сми даже китара нямам... но съм имал честта да свиря на класическа и на ел. китара. и понеже разполагам само със слух и никакъв опит. Определено усещам разлика м/у метални и пластмасови ;р Някак при изкуствените струни е по-мек звука, а при металните си се усеща метален отенък. Повече звънтят. Но пак казвам, мнението ми е сравнително непрофесионално Цитирай
vovcho Отговорено Май 21, 2007 Отговорено Май 21, 2007 Да бе и при електрическата китара звука е некъв по-електрически такъв Има различни видове китари => различни струни за тях. За електическа и акустична се ползват метални, при първите е ясно(надявам се) защо, а при вторите, заради констукцията. Като отидеш в магазина казваш: "искам струни за акустична китара" и ще ти покажат няколко размера. Относо найлоновите струни, намираме тяхната употреба при класическата китара, която се различава от т.нар. акустична китара, въпреки че и двете са кухи. Цитирай
Zlatyio Отговорено Май 21, 2007 Отговорено Май 21, 2007 Изобщо не става ясно за какво говориш.Има си китари за найлонови и за метални струни(акустични китари).Ако сложиш метални на такава за найлонови струни най-вероятно ще деформираш грифа.Ако питаш каква китара да си купиш зависи какво искаш от нея.Китарите с метални струни са по-кънтри тип с остър звук а тези с найлонови класически стил. Цитирай
vasko321 Отговорено Май 21, 2007 Отговорено Май 21, 2007 http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=12391&st=0 Цитирай
fifka Отговорено Юни 14, 2007 Отговорено Юни 14, 2007 зна4и виж сега по принцип акусти4ните китари са с метални а класи4еските с наилонови струни......аз си сложих на акусти4ната наилонови ....тоест не 4е не може но не ти препоръ4вам аз много съжалих след тва ...зву4и адски глухо и смотано.осжен тожа акусти4ната понеже не е предназна4ена за наилонови и като ги смених 1 месец триаа6е да я настроивам по 5 пъти на ден докато свикне. Цитирай
Alexi Отговорено Юни 18, 2007 Отговорено Юни 18, 2007 всичко е въпрос на това какво ще свириш...ако искаш да свириш джаз и рок значи метални струни ако искаш да свириш някви по латино парчета или просто по меки значи наилонови Цитирай
Тони96 Отговорено Юни 25, 2007 Отговорено Юни 25, 2007 (Редактирано) Изобщо не става ясно за какво говориш.Има си китари за найлонови и за метални струни(акустични китари).Ако сложиш метални на такава за найлонови струни най-вероятно ще деформираш грифа.Ако питаш каква китара да си купиш зависи какво искаш от нея.Китарите с метални струни са по-кънтри тип с остър звук а тези с найлонови класически стил. Колега, по принцип си прав. Само искам да добавя, че не става въпрос за деформиране на китарата, а за постоянно късане на струните!!! Говоря за струнника, магарето или там както се наричаше. Смисъл, ако струнника е направен за метални струни, ще къса найлоновите и обратното!!! А ако струнника е направен и за двата типа струни, тогава вече, ще си избираш по твой вкус, какъвто звук искаш!!! УСПЕХ Редактирано Юни 25, 2007 от Тони96 Цитирай
Recommended Posts