Jump to content
Българският форум за музиканти

Първата ми научена песен на басс :)


don_kosme

Recommended Posts

Това е 1-вата песен която успях да науча и мн се изкефих :dance::) Свиря все пак само от 3 седмици и съм самоук.Искам да чуя коментари и препоръки за да оправя нещо ако не е в ред ,защотот тръгна ли грешно после трудно ще го оправя :music336: Мерси предварително за отговорите

http://www.vbox7.com/play:e6429761

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това което се сетих е -грешка ли е ако с дясната ръка (при адаптера) свиря само с 1 пръст а не с 2 или 3 както повечето басисти ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това което се сетих е -грешка ли е ако с дясната ръка (при адаптера) свиря само с 1 пръст а не с 2 или 3 както повечето басисти ?

 

Като за три седмици - свикнал си с баса. Оттук нататък гледай да ти е удобно, то всички "постановки" са само препоръчителни - всеки си е различен.

Относно свиренето - като за това парче си е Ок. Тук- таме ти избиват по- силни удари, някои са и по- слаби, ама това ще дойде после.

За пръстите - сега свири както и да е, но имай едно наум, че за три удара ти задвижваш един пръст три пъти, а някои хора - три пръста по веднъж. ;-) Тренирай си и другите пръсти - свири същото парче със средния пръст, после и с безименния, да заякват мускулите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

вземи некоя школа за бас,свири гами-сол ще ти е добре,и посвирвай на контрабас ако имаш възможност-много яки ръце те очакват тогава... :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Извинявам се 4е се отклонявам от темата,ама ако имаш някой бас школи,метни 1 насам и ние да посвирим малко.

Ина4е за песента,да готино е.На мен ми хареса,все пак имаш още мн работа.И аз съм така,свиря от скоро и мъ4а и аз разни песни.Единственото което според мен ще е добре да направиш е да редуваш пръстите.Успех от мен!

Редактирано от Black*Sabbath
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

може малко да съм изостанъл малко не ми бяха казали тука за една моя школа за бас китара специялно че била единствената на български.тя даже не е и издадена добре на азара.от на4алото на 90-те е и е прекопирана,има доста упражнения и пиеси във нея,за всякакво свирене.жалкото е че нямам как да я направя във пдф формат да ви я споделя.иначе аз не се занимавам с нея,щото ми стига дето се претрепвам секи ден с тоя контрабас еми сеги и китарата.на бас китарата свиря само когат тря.иначе контрабаса си е най-якото!който не е проал.да проа,но няма да му е лесно,особено с тея българските... :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.