don_kosme Публикувано Май 12, 2007 Публикувано Май 12, 2007 Това е 1-вата песен която успях да науча и мн се изкефих Свиря все пак само от 3 седмици и съм самоук.Искам да чуя коментари и препоръки за да оправя нещо ако не е в ред ,защотот тръгна ли грешно после трудно ще го оправя Мерси предварително за отговорите http://www.vbox7.com/play:e6429761 Цитирай
don_kosme Отговорено Май 13, 2007 Автор Отговорено Май 13, 2007 Това което се сетих е -грешка ли е ако с дясната ръка (при адаптера) свиря само с 1 пръст а не с 2 или 3 както повечето басисти ? Цитирай
Demiurg Отговорено Май 13, 2007 Отговорено Май 13, 2007 Това което се сетих е -грешка ли е ако с дясната ръка (при адаптера) свиря само с 1 пръст а не с 2 или 3 както повечето басисти ? Като за три седмици - свикнал си с баса. Оттук нататък гледай да ти е удобно, то всички "постановки" са само препоръчителни - всеки си е различен. Относно свиренето - като за това парче си е Ок. Тук- таме ти избиват по- силни удари, някои са и по- слаби, ама това ще дойде после. За пръстите - сега свири както и да е, но имай едно наум, че за три удара ти задвижваш един пръст три пъти, а някои хора - три пръста по веднъж. ;-) Тренирай си и другите пръсти - свири същото парче със средния пръст, после и с безименния, да заякват мускулите. Цитирай
basis4eto Отговорено Май 25, 2007 Отговорено Май 25, 2007 вземи некоя школа за бас,свири гами-сол ще ти е добре,и посвирвай на контрабас ако имаш възможност-много яки ръце те очакват тогава... Цитирай
Black*Sabbath Отговорено Май 27, 2007 Отговорено Май 27, 2007 (Редактирано) Извинявам се 4е се отклонявам от темата,ама ако имаш някой бас школи,метни 1 насам и ние да посвирим малко. Ина4е за песента,да готино е.На мен ми хареса,все пак имаш още мн работа.И аз съм така,свиря от скоро и мъ4а и аз разни песни.Единственото което според мен ще е добре да направиш е да редуваш пръстите.Успех от мен! Редактирано Май 27, 2007 от Black*Sabbath Цитирай
basis4eto Отговорено Май 28, 2007 Отговорено Май 28, 2007 може малко да съм изостанъл малко не ми бяха казали тука за една моя школа за бас китара специялно че била единствената на български.тя даже не е и издадена добре на азара.от на4алото на 90-те е и е прекопирана,има доста упражнения и пиеси във нея,за всякакво свирене.жалкото е че нямам как да я направя във пдф формат да ви я споделя.иначе аз не се занимавам с нея,щото ми стига дето се претрепвам секи ден с тоя контрабас еми сеги и китарата.на бас китарата свиря само когат тря.иначе контрабаса си е най-якото!който не е проал.да проа,но няма да му е лесно,особено с тея българските... Цитирай
Recommended Posts