Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

здравейте вече свиря от доста време (имам скуайарче) но с времето човек помъдрява и сега свиря доста по тежка музика

надявам се скоро да имам и клубни изяви така че

исакм да питам с какво да сменя скуаяра

разполагам с 1000 лева

та понеже в българия няма голям избор искам да дадете мнения относно jackson и ibanez

моделите са dx10 за jacksona и rg370 (rg350ex - те са с сходни конфигурации)

та ако може да изкажете мнения

но и да направите сравнения (мезду адаптерите, флойдовете)

мерси

дано не съм ви отекчил ;)

съжелявам за правописната грешка :music336:

Редактирано от cheburator
Отговорено (Редактирано)

аз имам jackson JS35 - чесно казано нещата при джаксъните от тоя клас опират много до късмет

лично аз случих и на добър гриф и на добър флойд, нито съм имал проблеми с кривене на грифа (свиря със струни 60) нито пък флойда разстройва, въпреки че не е от най-добрите изпълнения

фабричните адаптери не бяха лоши, даже по скоро бяха добри, може би малко мазни като звук, но това е присъщо на всички ефтини адаптери, всеки случай стават за як метъл

китарата като цяло е много удобна, преди няколко дена на репетицията дойре някъф пич, който беше луд фен на малмстийн и некви такива шред истории, свири вивалди и разни подобни около 10 мин, и после каза че през живота си не е хващал по удобна китара (пък колко е хващал не е съвсем ясно, само сподели че не му е първата китара с която има досег, а и свиреше поне 20 пъти колкото мене ;))

за ibanez не мога да дам компетентно мнение, нека някой друг го направи

Редактирано от LOE
Отговорено

Аз съм със съответния Ibanez RG 370 DX. Относно адаптерите мога да кажа това, което каза и LOE, добри са, стават за яко свирене, особено ако и ефектите и последвалите ги кубета са яки. Доста отчетливи са, също така. На чисто звучат много гот - средният адаптор има много благ тон, особено в комбинация с някой от хъмбъкърите в split позиция (той за това и бил оптимизиран, според Ibanez).

Относно приложимостта - както вече си разучил, има си флойд, има си 24 прагчета, има си H-S-H конфигурация на адаптерите (320 беше само H-H, ако не се лъжа) - няма ограничения в свиренето от гледна точка на това.

Флойдът е стабилен, имам китарата от около година и не съм имал и минимални проблеми с него.

Единственото, което може да не ти харесва в тази китара е това, че грифът идва малко дебел, но то си е и казано в описанието на китарата. Свъщност не по-дебел, ами с по-странен профил - D-shaped, ако не се бъркам. На мен лично ми харесва и ми приляга повече на ръката, но не на всеки му харесва. Затова трябва да пробваш. Не че не се свиква, но като ще е гарга - да е рошава, дет' се вика.

Като цяло изработката на китарата е от високо качество - без неравни прагчета, дефекти по боята, луфт между тялото и грифа и т.н.

В обобщение бих казал че китарата си струва 820-те лева, стига да ти "легне" добре в ръцете.