Ground Zero SPL Публикувано Октомври 17, 2020 Публикувано Октомври 17, 2020 Здравейте! Тия дни си купих синтезатор Yamaha YPT-260. Това ми е първи синтезатор за обучение, но както и да е.... Тъй, като той е по-нисък клас и няма USB, за това се опитвам да го свърза към Aux входа на звуковата карта на компютъра. Тъй като също така никога не съм работил и с Aux входа на компютъра и нещо не ми се получава нещата. Какво искам да постигна ?: - Идеята ми е звука от синтезатора (това, което свиря) да минава през звуковата карта (aux входа) на компютъра, за да го мога от самия компютър с програма да записвам аудио файлове на това, което свиря (щото през микрофон или от телефон е лошо качеството) Какво направих аз: - Имам 3.5 audio stereo жак. Едната страна го включих към изход слушалките на синтезатора, а другата страна го вкарах в Aux входа на звуковата карта на компютъра. - От настройките на аудио драйвера зададох Aux входа като по подразбиране. - От AIMP 4 направих същата процедура - Е, няма никакъв звук от синтезатора. Пробвах и сигнал от телефона да го прекарам през Aux входа на звуковата карта но и така няма сигнал. Иначе в обратния вариант: Звука от компютъра > в AUX in на синтезатора и от изходите на синтезатора за слушалки > в усилвателите - Така става. Звук има та падат прозорци Но от изхода за слушалки на синтезатора > в aux входа на звуковата карта на компютъра - нема никой.......... Може да предложите и друг вариант ако може да си записвам на външно устройство (т.е не в паметта на самия синтезатор) това което свиря с добро качество на въпросния модел синтезатор. Звуковата ми карта е отделна: Asus Xonar Phoebus Операционна система: Windows 10 x64 (20H2) Цитирай
Ap_6 Отговорено Октомври 18, 2020 Отговорено Октомври 18, 2020 От слушалки Out в Analog input / Line in на картата. Цитирай
Recommended Posts