rainroom Публикувано Май 7, 2007 Публикувано Май 7, 2007 (Редактирано) Ами проблема е следния ... записал съм един аудио трак, но прослушвайки го установявам че пука..... През цялото време следя да не превишавам нивото, при което получавам индикация за clip-ване. Естествено възможно е да съм пропуснал за момент и да съм го надвишил. Въпроса ми е - как в Cubase / не него работя / мога да разбера пост-фактум дали всичко е наред с файла... Имам предвид например, дали от имиджа на файла мога да разбера дали нивото е превишено или проблема е някъде другаде.... Предварително благодаря Редактирано Май 7, 2007 от rainroom Цитирай
BlueZone Отговорено Май 7, 2007 Отговорено Май 7, 2007 Можеш да направиш следните работи: - Да му пуснеш една статистика и да видиш на колко децибела са ти пиковете - Да зуумнеш на максимум трака и да го прегледаш за квадратни синусоиди Цитирай
rainroom Отговорено Май 8, 2007 Автор Отговорено Май 8, 2007 Мерси много! Направих го - движа се около -2,5dB ... Така че реших, че проблема е в друго..... То това wav-че е част от една песен - аз го слушах преди експортнато, с ефекти и на всичкото отгоре в mp3. За проверка експортнах отново във wav и без никакви ефекти... сега е Ок - не чувам пукането... Хиляди благодарности за помощта Цитирай
the_gorer Отговорено Май 8, 2007 Отговорено Май 8, 2007 В SoundForge има вградена функция за откриване на клипванията в трака. Намира ги и ти ги маркира автоматично. Мисля, че има и начин автоматично да ги разкара, но не съм се занимавал и не знам как точно става. Цитирай
BlueZone Отговорено Май 8, 2007 Отговорено Май 8, 2007 В Sound Forge махането на клипвания, пуканки и т.н. става като се заменят семплите, които са клипнали с околните семпли. На такъв принцип действа тази функция. Например: Сигнала е клипнал в поредицата семпли 100-106 - при откриване на тези семпли, Sound Forge ги редактира, като да речем семплите 100-103 се заменят с 96-99, а 104-106 - със 107-109. Това е най-общо казано. Не съм сигурен за точния алгоритъм, но принципа е този. Разбира се, ако човек има по-проста синусоида и съответните нерви и познания, може да я редактира ръчно с моливчето, но това е голяма играчка и не си е работа. П.П. Радвам се, че съм бил полезен Цитирай
the_gorer Отговорено Май 8, 2007 Отговорено Май 8, 2007 ^ Исках по-скоро да кажа, че не знам какъв инструмент се ползва за махане на клипванията в SoundForge. Разбира се, за това по какъв начин и с какъв алготритъм точно ги маха програмата също не знаех. Благодаря за инфото. Цитирай
Recommended Posts