Paliev The Butcher Публикувано Март 26, 2005 Публикувано Март 26, 2005 Ставаме ли зависими от метрономът? Или получаваме много добър тренинг ,когато се отнася до не-клатенето !???
YtseJam Отговорено Март 26, 2005 Отговорено Март 26, 2005 Не само, че има, ами и е задължително. Щото когато си в група с 6 човека, които все си мислят, че темпото е нещо, което не е техен проблем, нещата стават грозни (няма да цитирам имена, за да не ми се сърдят ). Не мисля, че когато свикнеш да свириш с метроном, ставаш зависим от него. Напротив, мисля, че така ти се развива много повече вътрешното чувство за ритъм и започваш да си точен и без кликалка.
Paliev The Butcher Отговорено Март 26, 2005 Автор Отговорено Март 26, 2005 Потвърждавате, но не нека това да не се превърне както обикновено в 3 пипъл конверсейшън, колеги споделяйте опит за туй е форумът !
The Crow Отговорено Март 26, 2005 Отговорено Март 26, 2005 според мен метрономът е задължителен , на мен лично много ми помага защото по принцип като свиря накакви упражнения имам навика да забързвам и с метронома всичко е ок
Rosty Отговорено Март 27, 2005 Отговорено Март 27, 2005 Надали има сериозен и уважаващ себе си барабанист, който да каже нещо против метронома.
Paliev The Butcher Отговорено Март 28, 2005 Автор Отговорено Март 28, 2005 (Редактирано) Капъша май ми го беше казал това или май не нищо цитатът си чупи: "Хубаво е с метроном момче ама свиренето става с чувство като е с метроном нема душа" Редактирано Март 28, 2005 от Paliev The Butcher
YtseJam Отговорено Март 28, 2005 Отговорено Март 28, 2005 Имаше една поредица много интересни статии в Модърн Дръмър на тема свирене върху луупове, което не е точно метроном, но практически пак се придържаш към някакво постоянно темпо, определено от машина. Та там всичките възможни най-известни студийни барабанисти се изказваха по въпроса и общо взето всички казваха едно и също - че можеш разбира се малко да си играеш и да излизаш малко пред бийта или малко зад него, но винаги трябва да знаеш къде е точното време, за да може в точния момент да се върнеш на място. Така е и с метронома, поне според мен.
fake Отговорено Март 28, 2005 Отговорено Март 28, 2005 според мен метрономът е нещо наистина задължително но не непрекъснато.Мисля че трябва както да нямаме проблем да свирим с метроном така и да нямаме проблем и без него.
acho Отговорено Март 28, 2005 Отговорено Март 28, 2005 мисля че свиренето с метроном е нещо много важно....но преди когато го е нямало как се е получавало ????никой неможе да ме убеди че само свиренето с метроном те прави добър барабанист!!!няма ли вродено чуство за ритмичност,все си я тази ...но мился че ползването на метроном при репетиция не става...губи се истинското чуство..когато са вече заучени нещата тогава започвам да ги свиря с метроном,поне аз правя така...
the_gorer Отговорено Март 28, 2005 Отговорено Март 28, 2005 Не съм барабанист, но искам да попитам: как с метроном ще ми изкарате неравноделен такт? :think: Ако се свири джаз или народно, по добре е да се подреждат лупове в необходимия такт и темпо и да се ползват вместо метроном, щото метронома винаги цепи четни числа на две, а понякога в тези стилове това е вредно А може и аз да не съм информиран и да има метрономи за неравноделни тактове? :think:
BlackCorsair Отговорено Март 28, 2005 Отговорено Март 28, 2005 Метронома не е задължителен , когато си правиш кеф, но когато записваш в студио е задължителен,защото останалите инструменти ще се "равняват" по Drumsа. Представете си група влиза в студио и всички записват без Метроном ЗАБАВА
BlackCorsair Отговорено Март 28, 2005 Отговорено Март 28, 2005 А може и аз да не съм информиран и да има метрономи за неравноделни тактове? :think: ТИ НЕ СИ ИНФОРМИРАН !
acho Отговорено Март 28, 2005 Отговорено Март 28, 2005 (Редактирано) А може и аз да не съм информиран и да има метрономи за неравноделни тактове? :think: ТИ НЕ СИ ИНФОРМИРАН ! къде си бе чооооо?кажи им че няма мърдане от метронома....щото квото и да си приказваме като се влезе в студиото слагаш слушалките на главата и това си е....така че метронома е вече задължителен...не че много ми харесва да е така ама няма начин :read: Редактирано Март 28, 2005 от acho
YtseJam Отговорено Март 29, 2005 Отговорено Март 29, 2005 А може и аз да не съм информиран и да има метрономи за неравноделни тактове? :think: Е каква е толкова голямата философия да го пуснеш да цъка само с един тон и ти да си подреждаш размера както искаш? Аз много често свиря в 7, 7+9, 5 и т.н. с помощта на оня най-простия флаш метроном, за който сме писали вече във форума. Пък ако песента е с много смени, чисто и просто прекарваш пет минути да си напишеш подходящото цъкане на едно миди и си готов.
Recommended Posts