VladoM Отговорено Май 18, 2007 Share Отговорено Май 18, 2007 Нормално е на някой да му хареса, а на друг не, това просто е моето виждане за партията на баса. В крайна сметка всеки чувства музиката по различен начин... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Demiurg Отговорено Май 18, 2007 Share Отговорено Май 18, 2007 Нормално е на някой да му хареса, а на друг не, това просто е моето виждане за партията на баса. В крайна сметка всеки чувства музиката по различен начин... Разбирам, но така изсвирено, е доста "грубо", на мен лично не ми харесва. Прекалено е "активно", "Милърско" (аз и Маркус не го харесвам поради същата причина). В оригиналния си вариант баса е най- хубав - хем дискретен, хем пинизчийски. http://www.youtube.com/watch?v=xbQjJ4HQNGQ...ted&search= Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
VladoM Отговорено Май 19, 2007 Share Отговорено Май 19, 2007 (Редактирано) Прекалено е "активно", "Милърско" (аз и Маркус не го харесвам поради същата причина). -цитат -Demiurq Оставам с впечатлението, че имаш Милър като нарицателно за нещо агресивно и грубо. След като снощи зала 1 беше препълнена, и 3 пъти го изкарваха на бис , значи все пак има хора които харесват точно това. Между другото погледнах линкчето което си качил, аз използвм същата основна линия, но малко съм я поукрасил, а саунда на колегата не мисля, че е по добър от моя, и не мисля повече да спорим, нека всеки слуша и свири това което му харесва. Успех! Редактирано Май 19, 2007 от VladoM Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ultramega Отговорено Май 19, 2007 Автор Share Отговорено Май 19, 2007 И аз мисля че на линка баса е изсвирен по подобен начин. Не мисля че има нещо непредно във версията на VladoM, дори напротив- много ме радва.Нека не стават повод за спор различията във вкусовете. На мен ми харесва въпросният "Милърски" стил и съжалявам че нямах възможност да бъда на концерта Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
LUKE Отговорено Май 19, 2007 Share Отговорено Май 19, 2007 Нормално е на някой да му хареса, а на друг не, това просто е моето виждане за партията на баса. В крайна сметка всеки чувства музиката по различен начин... Разбирам, но така изсвирено, е доста "грубо", на мен лично не ми харесва. Прекалено е "активно", "Милърско" (аз и Маркус не го харесвам поради същата причина). В оригиналния си вариант баса е най- хубав - хем дискретен, хем пинизчийски. http://www.youtube.com/watch?v=xbQjJ4HQNGQ...ted&search= МНЕНИЕТО "АКТИВНО" И "ГРУБО" НЕКА СИ ОСТАНЕ ЗА ТЕБ. Demiurq С ТОЗИ СТИЛ "АКТИВЕН" И "ГРУБ" МАРКУС Е СТАНАЛ ЕДИН ОТ НАЙ ДОБРИТЕ В СВЕТА ТВОЕ ПРАВО Е СЛЕД КАТО МОЖЕ БИ ТИ СИ ДИСКРЕТЕН И ПАСИВЕН ДА ПИПНЕŞ БАСА ПО НЕЖНО ОТ VladoM НО СЕ СЪМНЯВАМ МНОГО ! УСПЕХ И ПРЕДИ ДА ПИŞЕŞ МНЕНИЕ СЕ ЗАПОЗНАЙ С ВЪЗМОЖНОСТИТЕ НА 'VladoM' И КОМПАНИЯ И ТОГАВА ПИŞИ ЗА ПЕНИЗИ! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Geo Отговорено Май 19, 2007 Share Отговорено Май 19, 2007 Не се карайте,момчета, Джамиракуай са уникална банда и басистът им е неповторим.Моето мнение е,че прекалявате с тези кавъри.така нищо няма да постигнете.Няма да станете по-добри с това папагалничене. Правете собствени неща,работете за собствен стил.Всеки може да извади което и да е парче. Същността на музиката,според мен,е да се върви напред,да се създават нови неща. Това е моето мнение.Иначе това,което правете е супер за загряване и тренировки. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
VladoM Отговорено Май 22, 2007 Share Отговорено Май 22, 2007 Наистина, хубава е да се правят авторски неща, но не съм съгласен, че от < папагалниченето> няма полза, най-малкото човек като вади парчета си тренира слуха, усвоява нови техники, а също може и да анализира върху дадена хармония какъв лад се използва. Не мисля и ,че <всеки може да извади което и да е парче>. Задай примерно в youtube някое по-басистко парче, и ше видиш колко човека се опитват да го изсвирят 1/1 и колко успяват. Пускам едно линкче от тези с по специфична техника, при което някой може и да се затрудни ... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Demiurg Отговорено Май 23, 2007 Share Отговорено Май 23, 2007 Ок, Мир !!! Не искам да се карам с никого, още повече пък да обиждам Владо и музикантските му способности! Просто субективно аз лично не харесвал слап, а звукоизвличането на Саймън (както и на Стю Зендер) ме кефи неистово! Та затова дадох линка - ако някой иска да види нещо от извора, да види ( в ръцете, в звукоизвличането), а не да ми се обиждат разни китаристи, дето хич въобще и изобщо не са в темата! Лукчо на мама, ВладоМ дето е уж "потърпевша страна" не се засяга, а се опитва по интелигентен начин да води диалог (за което - моите уважения, Владо!!!), пък ти си седнал с главни букви да ми пишеш, ирония да ми вкарваш, още сметка да ми търсиш.... Айде недей, моля ти се... Смешно е! Владо, много добър басист си (да го кажа в прав текст, че да не дойде сега някой барабанист или клавирист за ми търси сметка), просто на мен субективно такъв слап не ми харесва. И Милър не ми харесва (ако ще да е най- добрия басист на Марс и в западната част на Галактиката). Харесвам тон и начин на свирене на Пасториус и Гари Уилис, примерно. И тоя от линка на Владо не ме впечатлява (освен от техническа гледна точка - с "двойния палец") - аман от басисти-перкусионисти !!! Виж, ей тоя ми харесва: http://www.youtube.com/watch?v=1EcxC5AgnPU С най- добри чувства и без грам лоша мисъл ! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
VladoM Отговорено Май 23, 2007 Share Отговорено Май 23, 2007 Еми просто всеки харесва различни стилове в джаза, и не трябва да спорим кое е по-добро, едно парче може да се направи и в реге, и в кънтри, и във всякякъв друг стил. Аз не бих отрекъл дадено парче само защото не ми е в любимия стил. А на колегата не се сърди за това , че пише с главни букви, той винаги си пише така имейлите, не го прави за да подчартае нещо. Линкчето е готино, слушам и такава музика, но не ми е приоритет. Поздрави Владо Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yotzzo Отговорено Май 24, 2007 Share Отговорено Май 24, 2007 Всеки си харесва нещо различно,ама някои държат само те да са прави... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
VladoM Отговорено Май 24, 2007 Share Отговорено Май 24, 2007 По-скоро всеки е прав за себе си... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ultramega Отговорено Май 24, 2007 Автор Share Отговорено Май 24, 2007 Много критични изказвания . Вече надали някой ще се престраши да изпее нещо отгоре Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Bassbuzz Отговорено Май 25, 2007 Share Отговорено Май 25, 2007 Нормално е на някой да му хареса, а на друг не, това просто е моето виждане за партията на баса. В крайна сметка всеки чувства музиката по различен начин... На мен ми харесва виждането ти за баса, звука - също. Изразил си се както си преценил - това е похвално при правенето на кавъри. Вкусове в музиката -бол...Рецепта да угодиш на всички - няма. Важното е да показваш себе си и да знаеш,че го правиш от сърце.А ако някой те разбере и му хареса - какво по-хубаво от това.Ще ти стане гот на душата... Другият вариант е да свириш за пари - свириш каквото ти кажат и получаваш кинти (пак - какво по-хубаво от това ) Ще ти стане гот на корема... Всеки сам избира на кое да му е гот. Затова - по-добре бъди себе си и свири както ги усещаш нещата! И ти пожелавам да станеш като Маркъс - да свириш това което искаш и мислиш,да се кефиш от това,да има недоволни и мърморещи по форумите за твоя начин на свирене и в същото време да пълниш залите по цял свят... (Аз съм един от тези,на които концерта на 18.05 им хареса) Успех! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
VladoM Отговорено Май 26, 2007 Share Отговорено Май 26, 2007 Благодаря ти, радвам се все пак, че на някой му е харесало , и споделя същите възгледи за музиката като мен! Този етап със свиренето за пари съм го минал, сега ми остава предимно за удоволствие. Поздрави !!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
JD Отговорено Май 28, 2007 Share Отговорено Май 28, 2007 Вече има записано гласче. Надявам се да зазвучи добре в микса. Поздрави! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts