OtsirH Публикувано Април 28, 2007 Публикувано Април 28, 2007 (Редактирано) Питанката ми е следната: Подходящ ли е за музикални инстроменти кавакът. Какви му са показателите и дали се прилага в изработката на китари Редактирано Април 28, 2007 от OtsirH Цитирай
bluesman Отговорено Април 28, 2007 Отговорено Април 28, 2007 кавака е топола. Топола се е използвала за струнни муз имструменти но по-различен сорт от този който расте у нас. Страдивари и Амати имат направени чела и виоли от топола и то с много добър резултат.Направо ви е бедна фантазията какъв флейм може да има тополата ... Цитирай
SomeoneElse Отговорено Април 30, 2007 Отговорено Април 30, 2007 Абе аз имам на село една топола отсечена и оставена на дънер, с махната кора, в плевнята... от около 20 години Трябва да ида да си резна малко някой ден Цитирай
OtsirH Отговорено Април 30, 2007 Автор Отговорено Април 30, 2007 Оффф. Един приятел бачка в дърводелска фирма: бичи талпи, та пнеже сме от едно село, го питам: "шшш не-олду (ко стаа) бе ефенди (баш сикиджия - голям чукач), ми нещо така дарвета има ли ? орех чат пат покрай банцика, явор ?" Вика:" йок бише (нищо не стаа), сен няпоо (ти кви ги вършиш). Орех х*и при мене, явор чат пат, ама от една година едни талпи бича, едни каваци гьотере, кажи за ко ти трява, ти докара един кубик дебели, широки пеесе санти талпи......" та да не ти разпраам веке Цитирай
bluesman Отговорено Май 1, 2007 Отговорено Май 1, 2007 Момчета,след като приключите с уроците по турски,селски и тарикатски, може да прочетете още ведъж какво съм ви писал. Тополите в БГ стават само за палети , щайги и кофражни дъски. Цитирай
Recommended Posts