mmanson Публикувано Април 19, 2007 Публикувано Април 19, 2007 Не знам вече ... Кво стаа пружините отзад ги навивам до край почти а флойда ми се вдига пак адски много от струните . какво да правя Цитирай
Fenix Отговорено Април 19, 2007 Отговорено Април 19, 2007 Имаш предвид че се вдига нагоре, нали? Виждал съм го тоя проблем при един приятел. Той първо си купи нови, после му ги сложишхме и 5тте (ебаси дзвера) сега е що-годе добре, но само с 5 стана (имам снимка ) Цитирай
Fenix Отговорено Април 19, 2007 Отговорено Април 19, 2007 Красавица... И това не реши съвсем проблема, така и не ми стана ясно как може да се оправи. Ама той и момчето спря да свири и записа второ висше по математика, докато си следва с мене икономика Цитирай
mmanson Отговорено Април 19, 2007 Автор Отговорено Април 19, 2007 а идея аз как да го оправя тоя тъп проблем ? а колко струват горе - долу пружините ? дали ще се оправи с по-малки струни? Цитирай
Fenix Отговорено Април 19, 2007 Отговорено Април 19, 2007 E колко да струват, не вярвам повече от 2/3 лева 1та сложи 5 и струни, които не се натягат толкова, може и по-тънки (ако си с 13ки примерно ). Има едни струни дето трябва повече да ги натегнеш, за да се настрои в стандартна настройка, за да стоят по-твърди. Предполагам има и обратния вариант. Цитирай
sevenstring Отговорено Април 19, 2007 Отговорено Април 19, 2007 5 пружини! Майко мила!!! Тая работа не е наред ... С какви струни свирите бе, хора??? Затягате ли си болтовете на пружините? Като гледам снимката, май имат доста резерв и, ако се затегнат, може и 1-2 пружини да отпаднат от схемата. Поне моите болтове са бая по-близо до тялото. Цитирай
olygofren Отговорено Април 19, 2007 Отговорено Април 19, 2007 (Редактирано) Признавам си и аз без бой, имам същия проблем. Китарата е Ibanez RG270BK, пружините са 5, болтовете са натегнати до откат и пак не ще да се изравни! Струните са Ernie Ball Skinny Top Fat Bottom (.010-.052) в нормален Ми строй. Пружинките са по 3лв. в РФ. Редактирано Април 19, 2007 от olygofren Цитирай
stratocaster Отговорено Април 20, 2007 Отговорено Април 20, 2007 преди като имах китара с флойд се получи така обаче проблема беше в моето недоглеждане значи слагам аз по-дебели струни без да регулирам пружините - което е задължително при слагане на по-дебели струни флойда съответно се навежда напред от по-големия опън на струните, аз ги настройвам от ключовете и ЗАКЛЮЧВАМ КИТАРАТА. след това колкото и да навувах пружините флойда не искаше да се вдигне обратно назад, защото струните бяха заключени и го контрираха и ставаше едно мазало..... затова отключете китарите, отпуснете струните, навийте пружините и пак настройте струните - поне при мен нещата се оправиха ако не е там проблема, значи наистина много опъват тия дебелите струни.... Цитирай
SomeoneElse Отговорено Април 20, 2007 Отговорено Април 20, 2007 ^Да, и такъв момент има. А в добавка би могло да се спомене, че се продават по-къси пружини, които, както се сещате, опъват повече, което би позволило да се намали броят им.. Не знам обаче дали ще има в наличност такива, от по-късите... Цитирай
Fenix Отговорено Април 20, 2007 Отговорено Април 20, 2007 Забравих да спомена, че снимката, която направих е от китара с нормално тремоло, не флойд Цитирай
Recommended Posts