the_gorer Публикувано Април 17, 2007 Share Публикувано Април 17, 2007 Как да подходя с изрязването на син фон и наслагването на изкуствен такъв в Sony Vegas? Ужким ползвам SoundForge от години, но Vegas-a го гледам малко като индианец. :blink: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
RockoBG Отговорено Април 17, 2007 Share Отговорено Април 17, 2007 Опцията се казва Крома Кей. На най-долния леър слагаш фона, който ще ти е истински. В/у него редиш другия леър с твоя милост (предполагам) на син или зелен фон. Требе много да внимаваш, ако си синеок ше прозира на очите. Не се снимай с блу джинс или дочена манта от ТКЗС-то. Във Ведео ефектс требе да има кейнг Всъщонст е Chroma Keyng, зимаш тва дето е Blue screen. И го дърпаш в/у видеото (синьото) после от настройките посочваш точно кое от синьото требе да изчезне и пипаш докато стане ОК. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Април 18, 2007 Автор Share Отговорено Април 18, 2007 Роко, мерси човек - както винаги даваш супер полезна информация от света на видео редакторите. Значи нещата по Chroma key и ползването на син екран са ми долу-горе ясни (поне основните неща), но като барам в настройките на Chroma key-я и ми слага черно вместо синия екран. Това е супер и всъщност точно този ефект търсех, но в случай, че наистина искам някакъв друг фон, който да е от картинка или от друго видео, то как да махна черното (или синьото), та да се вижда през тях? Демек - как да направя изолираната част прозрачна? Предполагам, че проблемът ми идва от това, че не разбрах къде са лейърите във Вегас. Всеки отделен трак ли е лейър? Щото аз слагах тракове под и над видеото със синия екран, ама то като не е прозрачно, кел файда, че съм изолирал фона... Ще прочета още вднъж внимателно какво си писал по-горе, предполагам, че отговорът се съдържа там, но аз не съм разбрал нещо. Още един въпрос: понеже в момента снимам с видеото на фотоапарата ми, та не мога да разбера защо Вегас не го харесва - нямам Preview. Трябва първо да го прекарам през Movie maker-a на Майкрософт, да го конвертирам в WMV и тогава мога да го преглеждам във Вегас. Предполагам, че фотоапаратът има някаква друга разделителна способност или ползва някаква компресия, която Вегас не чете. Или Preview прозореца ми във Вегас не е настроен като хората? И още едни въпрос: като рендвам вече готовото, обработено видео и нещата стават супер бавно. Процесорът ми е сравнително ОК - 2,7 ГХц, имам 512 дуъл ченъл RAM. Интересно защо смотаният Movie Maker е много по бърз в рендването от Вегас. Може би защото "претупва нещата"? Мерси! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
RockoBG Отговорено Април 18, 2007 Share Отговорено Април 18, 2007 Всъщност говоря по-памет. Под Леъри имам прдвид тракове, ама нали фотошопът е по-широко известен реших, че ще ти е по-лесно. Доколкото си помням Вегаса по дефолт върви така да не прозира трака и от малкото зелено нещо му се даваше някаква алфа опция или композитинг мод или нещо такова. В момента инсталирам Вегас 7и ще го разгледам по-подробно. Относно реда на траковете, най-отдолу ти е основен в/у него се реди. За видеото - кодека на апарата ти преви проблеми. Рендера е бавен процес и зависи от настройките дай на ЛС. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Koko54 Отговорено Април 18, 2007 Share Отговорено Април 18, 2007 значи нямам опит с програми за видео обработка но имам опит с Фотошоп и на времето когато с приятелите си прайме фен филм Междузвездни войн сминамхме 5-6 минутен филм в зелена стаяс горе долу еднаква сянка и после цепим филмчето на 4 и секи прави тази част след което кадър по кадър обработваме и става малко е трудоемко ама сезултата е що годе добър като за селф мейд Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts