Glacierise Отговорено Август 25, 2005 Отговорено Август 25, 2005 Aми това, което описваш е изборът на експресивност - едни го правят чрез композиционни похвати - мелодии, хармонии и т.н. - на тях им трябва чист звук, за да кажат това, което са си наумили. Други избират създаването на звукови пейзажи, където комбинирането на различни звуци е по-важно от самата композиция - при тях разбира се няма нужда от чистота, могат да си правят каквото си искат с текстурата. Но тва е офтопик, де Може да го дискутираме в друга тема Цитирай
the_gorer Отговорено Август 25, 2005 Автор Отговорено Август 25, 2005 Според мен, наслагването на много рифове не създава проблеми за яснотата на звука. Просто за добрата дефиниция е необхидима добра техника. Например, Necrophagist () наслагват адски много рифове в песните си, свирят светкавично бързо (меко казано) и въпреки това, звукът им е кристално чист и се чува всеки изсвирен тон. Със сигурност оказва влияние и добрата апаратура. Момчетата ползват Engl Amps. Предполагам, че с цифрови процесори няма да може да се докара този перфектнодефиниран звук. :think: Цитирай
BlueZone Отговорено Август 25, 2005 Отговорено Август 25, 2005 (Редактирано) Много е важно да се спомене, че в процесорите кривоча е цифров, което е много далече от лампата, която е съществен елемент за динамиката, атаката и изчистения звук. Работил съм с доста процесори и отдавна продадох всички такива неща, които имах. Просто маршала си е маршал. С никой процесор не съм постигал такъв саунд независимо колко китари наслагвам и как ги едитвам после. Редактирано Август 25, 2005 от iBobz Цитирай
Dylan_101 Отговорено Август 25, 2005 Отговорено Август 25, 2005 Да, верно си е така за процесорите... И аз минах на драйва на дрисливия ми Маршал МГ10. Голяма пръдня е, но драйва му е супер smooth, направо гали ухото. Проблема е обаче че много шум има и малко гейн, дори когато сложа нойзгейт и компресор от процесора. Май ще се ориантирам към някой як преамп от сорта на Triaxis или JMP-1, ама трябва да ги почовъркам първо, че са си бая цифромания... Някой има ли опит с такива между другото?? Цитирай
BlueZone Отговорено Август 26, 2005 Отговорено Август 26, 2005 Не знам, но относно кривоча на педалче - намери си DOD - това нещо кърти глави. Има такъв състейн, че като удариш един тон и може да ти го държи един час, освен това има много готина атака и хем вади супер пълен и дебел тон, хем е много отчетлив при свирене. Цитирай
the_gorer Отговорено Август 26, 2005 Автор Отговорено Август 26, 2005 Аз съм с DOD Death Metal и съм доволен от него. Наистина има много добра дефиниция (Dylan_101 беше казал, че има много високи, може от това да идва яснотата на звука) Дори когато се свири с изрязани среди и набузени ниски, педалчето вади чист и отчетлив тон и не "маже". Абе по принцип аналоговите неща са куул. Цитирай
Dylan_101 Отговорено Август 26, 2005 Отговорено Август 26, 2005 Да, и аз го имам DOD Death Metal... Як гейн, обаче е и яко ренде. А аз искам нещо по-меко, да гали ухото... Тоя DOD би звучал добре през огромен 15 инчов говорител, но аз мисля да вървя в посоката към директен запис от преампа. Та затова ми трябва нещо което да звучи меко. И разбира се да не шуми много. Цитирай
mengel Отговорено Септември 8, 2005 Отговорено Септември 8, 2005 (Редактирано) Малко късно се включвам ама... Понеже първоначалния звук, който получавам не ми харесва ми се налага да го "поошмуля". За тембровка и плътност ползвам плъгина Изотоп Траш. Там има доста симулации на ампове и пре и пост филтри. има и възможност за регулиране на закъснение между левия и десния канал. После я вкарвам в Изотоп Озона, където ако има нещо останало за корекция в звука, ползвам мултибандовия компресор/лимитер/експандер и/или лоуднес максимайзер и/или хармоник ексайтър. Накрая за постигане на по широк стерео ефект ползвам стерео имеджинга на Озона. Това обаче го правя само когато звукът не ми харесва и има нужда от генерални промени. Откак ползвам Гитар Рига, не ми се налагат кой-знае какви обработки... И по-полекичка с копчетата . П.С.: Веднъж пробвах с ноиз редъкшъна на Уейвс да махна шума от китарата. Освен, че това стана и то добре, звукът много приятно се омекоти... Редактирано Септември 8, 2005 от mengel Цитирай
Recommended Posts