Koko54 Публикувано Април 13, 2007 Share Публикувано Април 13, 2007 Здравейте, Първо да кажа, че съм начинаещ китарист и преди около половин година започнах да свиря но мисля, че вече мога да сменя акустичната китара с електрическа и тъй като няма да свиря професионално, чакайте ся да ви кажа сялата история зада ме разберете :Р , значи преди 2 дена скъсах струна и отидох до магазина на Иван Вазов (Пловдив) да си взема нова и като поразгледах там видях, че се продават тяло и грифове и щото аз бях с дядо ми който е електротехник ми дойде идея да си купя тялото и 1 гриф и той да ми сложи там джаджите само , че точно тези "джаджи" неги знам нито какви са нито какво правят и ако някой е така добър да ме светне ще съм му много благодарен. Така значи разбрах, че за ел.китарите трябва усилвател и някакви ефекти, но немога ли просто да си направя 1 юсб кабел и направо да си я вкюча в пцто и от там да ми свири също разбрах, че има и програми за тия ефекти така дали ще стане щото неми се давах хич пари се пак си свиря само за мен п.п ако съм объркал мястото на темата ме извинете Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Април 13, 2007 Share Отговорено Април 13, 2007 Ха! За птъв път чувам, че има магазини в България, които да продават тела и грифове. Това е прекрасно! Можеш ли да дадеш повече информация относно магазина, където се продават и относно самите тела и грифове - какви бяха, от какви модели ел. китари и прочее. А по самата тема - да, възможно е да се сглоби електрическа китара, но си има особености - не всяка дължина гриф пасва на всяко тяло и така нататък. междудругото има цял отдел във форума, където би трябвало да бъде тази тема. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Koko54 Отговорено Април 13, 2007 Автор Share Отговорено Април 13, 2007 Ха!За птъв път чувам, че има магазини в България, които да продават тела и грифове. Това е прекрасно! Можеш ли да дадеш повече информация относно магазина, където се продават и относно самите тела и грифове - какви бяха, от какви модели ел. китари и прочее. А по самата тема - да, възможно е да се сглоби електрическа китара, но си има особености - не всяка дължина гриф пасва на всяко тяло и така нататък. междудругото има цял отдел във форума, където би трябвало да бъде тази тема. да аз писах 1во после гледах за теми а за магазина се намира на улица Иван Вазов в Пловдив и имаше тела за бас и китара бяха по 40 лева повече немога да ти кажа и имаше грифове по 10 лева иначе грифовете неги видях щото нямаше в момента тоя и ми каза, че щял да взима обаче тялото беше черно статндартна форма и места да адапторите, но като незнам кви от каде как поне някаква схема или нещо такова ще съм ви мн благодарен п.п преместете темата в другия форум ако сметнат за наложително модераторите Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fluti Отговорено Април 13, 2007 Share Отговорено Април 13, 2007 Най-добре си потърси някоя по-евтинка китара като за налинаещ - някой Squier примерно - колкото и кусури да имат, поне са сглобени и настроени по-добре, отколкото един напълно начинаещ би се справил. Ако все пак искаш да опиташ - из нета има доста информация за това как се регулира ъгъла на грифа спрямо тялото, как се регулира извивката на грифа, схеми за свързване на адаптерите и т.н. а и тука има майстори, които да питаш - обаче ги търси в раздела за изработка и поправка на инструменти. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Април 13, 2007 Share Отговорено Април 13, 2007 Грифове за 10 лева?! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Koko54 Отговорено Април 13, 2007 Автор Share Отговорено Април 13, 2007 Грифове за 10 лева?! така каза там пича несъм ги видял но ще отида скоро иначе колко струва 1 Squier като тва ще излезе макс 60 лева без адаптерите Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Април 13, 2007 Share Отговорено Април 13, 2007 Еми пич, ако наистина има грифове (пък били те и за повече от 10 лева) отсега ти поръчвам един. Аз отдавна си търся гриф за китара със стандартна 25,5 инча мензура. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fluti Отговорено Април 13, 2007 Share Отговорено Април 13, 2007 (Редактирано) Ми колко струва - 150 -200лв. май. А 60 лв. без адаптерите, като сложиш и адаптерите и там ключове, потенциометри и др. дреболии, вероятно пак ще се върже към 120 - 150лв. Ама това 10лв. за гриф - тия китайци чрез фотосинтеза ли се хранят?! Редактирано Април 13, 2007 от fluti Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Koko54 Отговорено Април 13, 2007 Автор Share Отговорено Април 13, 2007 Еми пич, ако наистина има грифове (пък били те и за повече от 10 лева) отсега ти поръчвам един.Аз отдавна си търся гриф за китара със стандартна 25,5 инча мензура. утре ще ходим с дядо ми там и ще проверя и ще го разпитам за тези грифове даже ще направя и снимки :Д а тва с юсб кабел ще стане ли работата става въпрос от 1 ния край обикновен жак за китара нз точно как се казва и на другия край юсб? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fluti Отговорено Април 13, 2007 Share Отговорено Април 13, 2007 (Редактирано) Ей, пусто USB, как се е набило на хората в главите! Ти как си мислиш, че се прави USB кабел? После ако напишеш и драйвер за китарата, цена няма да имаш Трябва ти кабел с голям моно жак в единия край и малък моно жак в другия (който да влиза в някой от входовете на саунд-картата). Редактирано Април 13, 2007 от fluti Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Април 13, 2007 Share Отговорено Април 13, 2007 Еми пич, ако наистина има грифове (пък били те и за повече от 10 лева) отсега ти поръчвам един.Аз отдавна си търся гриф за китара със стандартна 25,5 инча мензура. утре ще ходим с дядо ми там и ще проверя и ще го разпитам за тези грифове даже ще направя и снимки :Д а тва с юсб кабел ще стане ли работата става въпрос от 1 ния край обикновен жак за китара нз точно как се казва и на другия край юсб? Супер. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lizardman Отговорено Април 13, 2007 Share Отговорено Април 13, 2007 Грифове за 10 лева?! Магазинът на "Иван Вазов" за който става въпрос носи култовото име "Дупката". Там е пълно с такива работи, оня ден един приятел си взе ново кубе за 100 лева. Обаче попадат и хубави работи там, на далавераджийски цени. Тъй че няма кво да се учудваш Трябва ти кабел с голям моно жак в единия край и малък моно жак в другия (който да влиза в някой от входовете на саунд-картата).Прощавай, но за саунд картата на компа не требе ли стерео...Аз така знам. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fluti Отговорено Април 13, 2007 Share Отговорено Април 13, 2007 (Редактирано) От китарата излиза моно сигнал. Може да се ползва и стерео жак, като се свържат само върха и крайния пръстен, примерно. Най-добрият вариант е сигнала да минава през DI box, естествено. Редактирано Април 13, 2007 от fluti Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Април 13, 2007 Share Отговорено Април 13, 2007 Еми аз искам да си взема само гриф от "Дупката". Ама, ако може, да не е някакъв излязъл от... някоя дупка. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SelfDestroyer Отговорено Април 14, 2007 Share Отговорено Април 14, 2007 Грифове за 10 лева?! Магазинът на "Иван Вазов" за който става въпрос носи култовото име "Дупката". Там е пълно с такива работи, оня ден един приятел си взе ново кубе за 100 лева. Обаче попадат и хубави работи там, на далавераджийски цени. Тъй че няма кво да се учудваш Трябва ти кабел с голям моно жак в единия край и малък моно жак в другия (който да влиза в някой от входовете на саунд-картата).Прощавай, но за саунд картата на компа не требе ли стерео...Аз така знам. Всъщност магазина се казва "Лира еп" или нещо от сорта приятелю .. Просто някои така му викат, защото представлява едно мазе... Иначе е сносен магази.. Имах някъде и телефон но не мога да го намеря в момента... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts