the_gorer Отговорено Март 25, 2005 Share Отговорено Март 25, 2005 Не е задължително именно вокалиста да е фронтмен. Има много случаи когато китаристът открадва цялото шоу за себе си, а вокалът е само някаква съпътстваща пионка. Подкрепям. Освен това фронтменът трябва да е и шеф - той дава акъли на пресконференции, него първи го питат за новия албум и прочее... Не е задължително това да е вокалът. В доста от случаите не е той. Пак ще дам пример със Стив Харис, който е не по-малко деен на сцената от Дикинсън - зяпа в лицето на публиката, бяга интензивно, жестикулира, стъпва с крак по мониторите, припява, прави физиономии... определено се забелязва, че той е шефа и че му е позволено всичко. Междудругото, като синоним на "фронтмен", някак си спонтанно ми изплува в главата лафа "ръководител" "Ще чуете изпълнение на оркестър "Чинарите", с ръководител Стойчо Паркешев" Е те това е фронтмен! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
silentrat Отговорено Март 25, 2005 Share Отговорено Март 25, 2005 Според мен, фронтмена не е задължително да е вокалистта, или да може да прави разни физиономии да тича по сцената и да скача на трамплин. Представете си че фронтмена е клавирист. Как ще тича? (поне трябва да е доста здраво копале за да си мъкне клавира). Фронтмена на групата от една страна не може да се каже, че е и шефа на групата, защото понякога всички в групата взимат от време на време лидершипа. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Март 25, 2005 Share Отговорено Март 25, 2005 Фронтмена на групата от една страна не може да се каже, че е и шефа на групата, защото понякога всички в групата взимат от време на време лидершипа. Това да вземе някой друг лидершипа става много рядко (в момента не се сещам дори за пример), а когато стане, този новият лидер автоматично става фронтмен. Така че - отново шефа на бандата (пък бил той и сменен) е фронтмен. Междудругото истинските фронтмени адски трудно сдават властта Все едно Ролфа да напусне Рънинг и да се отдаде на политика, а некъф случаен член на групата да поеме контрола. Never няма да стане. :) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jFog Отговорено Март 25, 2005 Share Отговорено Март 25, 2005 Нит Трнонтове нит менове нит Ф-ъ та...Кви Фронменове? Кво е Фрон МЕн???? Който държи фронта?Който е най отпред?който дърпат за интервюта ли?Който е най красив? или най можещ? Дрн дрън ярини....Т'ва е още един термин загубил смисъла си , за мен Вокала , след китарите, барабаните и т нт т трябва да е преди всичко още един иструмент в групата.. Всички които са на сцената са ОТПРЕД :0 верно на едни гърди преди барабаниста но всички са групата.Трима човека къфеят като бесни и един то тях с балетна походка се разхожда...ебал съм го че знае да пее не се сръзва в концепцията ми. И немога да разбера що всички зяпат вокала да еба? да не е сам.Аз като гледам концерт никога не заковавам поглед върху един човек винаги киризя всички. Но ако ме питате мене добре е вокала да звучи добре на запис...сценичното поведение и с бой се оправя ... както казва един мой амиго ( кубинец) Има групи дет са само за слушане..по добре да не ги гледаш на концерти... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
spotlight_kid Отговорено Март 25, 2005 Share Отговорено Март 25, 2005 Какво трябва да притежава един вокал за да е добър фронтмен..питай дядо ковърдейл..майна сигурно трябва да притежава пари и да си наеме музиканти които да не му се бъркат във фронтменството....ама аз на концерта на Уайтснейк си зяпах китаристите само....щото ми се повръща от егоцентричните вокалисти Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yourkiller Отговорено Март 28, 2005 Share Отговорено Март 28, 2005 ЕДИТ: Забележете, че в групи, в които вокалистите не свирят на инструмент, фронтмен е друг член от групата. е и ти се изказа... точно в подобни случаи вокала е още по-явно изразен фронтмен... Фрнотмен не е човека, който взима решенията и това не знам от къде го измисли въобще... фронтмен е човека, който получава най-голямо внимание и ако не става дума за музика, която хората отиват да слушат заради свиренето, просто вокала абсолютно винаги и във всяка ситуация получава най-голямо внимание... а SlipKnot са поредният пример, че каквото и да правиш, ако ще да си блъскаш главата в земята, да повръщаш и да пикаеш върху барабаните, все пак основният вокал остава човека, който получава най-сериозното внимание и това си е... а иначе Corey Taylor (вокала на SLipKnot) според мен поне е един от най-силните фронменС, които съм виждал, просто защото има присъствие на сцената, има контакт с публиката, има тежест, не краде прожекторите само за себе си, а оставя и другите да блеснат и да бъдят видяни и най-важното: чисто технически е адски добър вокал за стила музика, който прави това се иска общо взето, но за да може един вокал да е добър фронтмен казано на кратко, поне според мен е контакта с публиката... а шоуто вече зависи не само от него ами и от цялта група Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Old_Shetarhand Отговорено Април 9, 2005 Share Отговорено Април 9, 2005 добре де а аз да питам задължително ли е Вокала да е Фронтмен? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Април 9, 2005 Share Отговорено Април 9, 2005 Old_shetarhand, не е, разбира се. Който плаща, той поръчва музиката, е казал народът. Ти явно си китарист. Представи си, че правиш група, наемаш си музиканти, правиш композициите, пишеш текстовете, а на другите казваш какво да правят, какъв да им е имиджа, абе въобще ти определяш нещата и ти даваш наклон на хуя на другите членове на групата, защото това е твоята група. В такъв случай ти си фронтмен. Може и да си вокалист, а може и да не си. Това не определя "фронтменството". Вземи за пример Джеф Уотърс от "Анаялейтър"- той си сменя вокалистите и целия състав на групата като носни кърпички и самият той пее само на един от албумите, но от самото начало той е фронтмен, щото той коли, той беси - в него е хляба и в него е ножа. Е те това е цялата хава. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Steff Отговорено Април 9, 2005 Share Отговорено Април 9, 2005 Който чука най-много фенки, той е фронтмена Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Април 9, 2005 Share Отговорено Април 9, 2005 Който чука най-много фенки, той е фронтмена Е то по тая логика излиза, че винаки е барабанистът... Питай Томи Лий Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
eXile Отговорено Април 9, 2005 Share Отговорено Април 9, 2005 Ози е Фронтмен с главно Ф, според мен. Прави шоу, пее, уникум е. Ете тва е :green: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Sturmfuhrer Отговорено Април 9, 2005 Share Отговорено Април 9, 2005 Неестествено е вокалът да не е фронтмен. Поне аз така го виждам. А това кой пуше музиката и текстовете е съвсем друг въпрос. Но съгласете се, че сценичното поведение само на вокалът може да е достатъчно свободно Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Tokay-Ihto Отговорено Април 9, 2005 Share Отговорено Април 9, 2005 Аз да коментирам малко сценичното поведение. "сценичното поведение само на вокалът може да е достатъчно свободно" да така е защото не са му заети ръцете. Ама според мен е много тъпо когато вокалиста се прави, че свири на китара. Онея движения тип "дрън, дрън" направо издивявам като ги видя. Ако вокалистите тук искат да ме послушат: "Моля ви не правете така". И аз се правя, че свиря на барабани, ама само вкъщи Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mandalay Отговорено Април 9, 2005 Автор Share Отговорено Април 9, 2005 Добре, де, кажете какво да прави вокалиста на сцената. НАЛИ ЗА ТОВА БЕШЕ ТЕМАТА!!! КАКЪВ ТРЯБВА ДА Е ВОКАЛИСТА ЗА ДА Е ФРОНТМЕН?!? А не: "фронтмена на всяка банда е вокалиста" Въпроса ми беше как да се държи, какво да НЕ прави, за да бъде добър фронтмен! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Crimson Отговорено Април 9, 2005 Share Отговорено Април 9, 2005 Еми освен да пее от душа, да изразя емоциите вляни във всяка песен по време на написването(с глас, с движения ) - абе с две думи да общува с публиката. Поне според мен това е много важно! П.П.За мен е доста важно вокала да кофее докато не пее(ако не свири на инструмент(че даже и тогава :green: ))!Не знам, предполагам че това не е толкова важно по принцип на за мен е !! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts