zdravko87 Публикувано Април 13, 2007 Публикувано Април 13, 2007 Малко ми е неясна все още тази сфера, така че да си питам: имам компютър и Корг ПА50, трябват ми: -звукова карта -може би USB или PCI - не знам, има ли разлика или само в кутията - не много скъпа, Аудиофил 2496 или Ему 0404 или нещо от сорта; -миксер - някой малък - по-евтино ще ми е - малък аудио интерфейс + миксер с много канали, отколкото ГОЛЯМ интерфейс с много канали, нали?; миксерът може и с ефекти да е, даже препоръчително. -едно педалче да си купя за пианото, има имитиращи на роял формата за 30тина $ -Коргът може ли да се управлява от компютър - смисъл, с мишката да си играеш по менютата , да променяш звуците и настройките и т.н.? -замислих се да си купя МикроКорг - от край време се кефя на аналоговите синтове и вокодерите , а това чудо има много добри отзиви ( другото в този клас и за тези пари е Алесис Микрон, за други не знам, освен едно недоразумение на Ямаха http://www.zzounds.com/item--YAMCBXK1XG - поне така го описват ) . Ако го взема Микрото, мога ли да го свържа към Инпут-а на ПА50 или към МИДИто и да му миксирам звуците със заводските на ПА50? Хубави ли са заводските звуци и на двете като цяло? Целите ми са: - FUN - нека има, да се уча все пак - свирене в група - засега нямам , но работя по въпроса, все пак скоро започвам и университета, хора - бол... - обръщане на МИДИ в АУДИО - правене на инструментали СЪС ЗВУЦИТЕ ОТ КОРГА - все пак дано са хубави за целта - свирене на живо - тип ресторантско - МИДИ + пиано или друг звук + пеене ( в този ред на мисли - микрофонът на МИКРОКОРГ става ли за обикновен такъв? ) Много въпроси станаха, дано някой има опит с тези неща, като си дойда в БГ, знаете си - много бири и оркестърът да свири . Стига толкова , вие сте на ред Цитирай
Teiton Отговорено Април 13, 2007 Отговорено Април 13, 2007 Здравей.Мисля,че РА50 няма разработен софтуер за РС.В смисьл,че не можеш да се играеш по менютата на корга с мишката.Микрокорг можеш да включиш кьм МИДИ на РА50 и да ти звучат двата клавира заедно като,ако искаш да запишеш нещо сьс заводските бленди,трябва и 2-та клавира да са включени AUDIO кьм РС-то.Иначе и с двете свирки,можеш да записваш МИДИ.Като запишеш нещо в МИДИ формат в РС-то,можеш да използваш различни звуци вкарани в компютьра.Семпли,VST,Sound font.Успех. Цитирай
zdravko87 Отговорено Април 23, 2007 Автор Отговорено Април 23, 2007 Надявам се някой да ми даде насоки за първата част на въпроса - за хардуера, който търся. Поставете се на мое място, ако имате моито цели, какво бихте си взели? И сега пореден въпрос - понеже моят Корг ПА50 има 128 места за потребителски ПРОГРАМИ (звуци, нали?) - мога ли да му качвам по някакъв начин външни звуци, а не само правени на него. И мога ли примерно да настроя някой от неговите звуци на компютър и после да го кача, или звук от друг синт? Цитирай
rusnaka Отговорено Април 23, 2007 Отговорено Април 23, 2007 (Редактирано) За картата - мисля, че това е ОК (бих предпочел АУдиофила), за миксер - някой БЕринджър по-евтин ще свърши работата, може би към 500 лева, виж в ДИНАКОРД. За другото не съм компетентен. Редактирано Април 23, 2007 от rusnaka Цитирай
Recommended Posts