Jump to content
Българският форум за музиканти

Yamaha Tour Custom


Recommended Posts

тук!

 

Любопитно ми е какво мислите за този модел на Yamaha и колко може да струва в България :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Знам го този модел,но не съм сигурен,че се предлага в България.Копие на Yamaha Rydeen е,само че с различен дизайн.Води се entry level,но аз съм свирил на Rydeen и впечатленията ми от него са ми добри,така че не звучи,като от нисък клас :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нищо вярно не успя да кажеш, ама айде.

 

Tour Custom са новата "средна серия" на Yamaha, следващи световната тенденция за достъпни all-maple барабани, които обаче се произвеждат от азиатски (да се чете китайски) клен, вместо далеч по-скъпият северноамерикански/канадски такъв. Идеята е да се постигне качество на професионален сет, но на по-ниска цена, заради което повечето глезотии са изрязани от модела (има само 4 разцветки примерно). Барабаните са изцяло от въпросния азиатски клен (чиито акустични качества са малко спорни, защото не расте на студено и дървесината му не е толкова плътна, колкото на американския такъв), водещите им ръбове са на 60 градуса и леко заоблени, вместо стандартните остри на 45, което води до малко по-старовремски мек и плътен звук. Чел съм ревюта за Tour Custom в две списания, като и двете бяха доста позитивни.

 

Колкото до милата ни родина, миналата година от Динакорд твърдяха, че към март щяло да ги има, сега не знам какво казват, но сигурно пак имат някакво оправдание. :recourse:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Според мене в България 100% ще е над 2000 лв.,но е възможно и да се намери по евтино...успях да намеря ето това... http://www.music123.com/Yamaha-Yamaha-Tour...t-i752330.music :cheers2:

Редактирано от ^Drum_Master^
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.