Jump to content
Българският форум за музиканти

Голяааам Проблем със Antares Auto-tune


salt

Recommended Posts

Значи, ако някой работи със Cubase или други такива програми за музициране и разбира от vst технологии и т.н.,моля да ми каже как да оправя следния проблем.

Имам един плъгин за интонационно коригиране (много от вас го знаят) Антарес Ауто тюн.Antares Auto -Tune версията май беше 4 .Тази програмка има една функция за коригиране на звуковия материал чрез предварително въведена мелодия (чрез миди),и когато избера тази функиця програмата ми изкарава някакво съобщение че нещо със мулти клиент не е наред или някакви такива работи които не разбирам.Колкото и малко да разбирам от това което трябва да направя се досещам че трябва да вкарам нотите чрез които програмата да коригира в някакъв миди трак, но в кой не знам и защо нищо не става.Офф направо нищо не става мъча някакви настройки за миди ....но не знам...помагайте.

И другото е че не мога в автоматичния режим на програмата да сменя тоналността и чрез автоматизация по време на изпълнението да се смени , въпреки че съм въвел автоматизация и съм активирал автоматизация четене и писане за трака и плъгина .(става дума за работа с Cubase).

O -о-одано сте ме разбрали .Надявам се накой да помогне.

Редактирано от salt
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ви .Не знаех за тази програма.Инсталирах я, но не разбирам как се работи с нея в Cubase.Може ли директно от траковете на Cubase Melodyne да чете записите или трябва да ги инпортирам отделно.Много е объркано всичко.

Обяснете малко. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, объркано е.

 

Ако разбирам правилно, Cubase захапва Midi драйвера и не го дава на Antares, защото драйвера не е multi-client , и само един може да го ползва. Ако драйвера ти например е просто Midi Mapper, май не става. Съответно Antares се закача като ефект в Cubase, не като инструмент, и не получава директно midi, макар да има автоматизация. Може би може да се излъже с някой от виртуалните midi драйвери, MIDI Yoke или Hubby's loopback напр. , но само предполагам вече. Има такива програмки, които могат да свързват всеки със всеки порт. оттам нормалното ти midi in да отива в единвиртуарен порт, и оттам в Cubase, вече като Multi client;

или ако можеш да си смениш драйвера;

или Cubase отнякъде да се настрои да праща midi, не знам;

или да ги направиш тия неща offline.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

melodyne я ползвам сама, без да я с свързвам с cubase или друга

отварям я, импортвам файла, който ще обработвам и така...

 

п.с. има си хелп и там си пише всичко

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

MELODYNE FOREVER !!!! :hysterical:

 

и аз се мъчих хиляда години с тия аутотюнове, докато се усетя за мелодина и че малко са "ауто" нещата дето стават като хората...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.