Jump to content
Българският форум за музиканти

Въпрос


пор

Recommended Posts

Значи хора въпросът ми е следния.....Супе много си падам по китарата ,имам чувство за ритъма на музиката и т.н. искам сега да си купя китара...НО ме спира нещо, не мога да пея...всъшнот не съм някакъв музикален инвалид просто не ме бива пеенето...като се водя по гласа на някой мога но сам не...та мисълта ми е стръва ли си да си купя китара не искам нещо особено около 100-150lv max и да свиря за собствено удоволсвие....та кажете ? Ако може и да ми препоръчате с каква китара да започна!!

 

П.П. Електрическа....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Едното няма нищо общо с другото.Тоест може да си най-зле пеещия човек на света ,това не ти пречи да си движиш рацете по грифа и да имаш добро чуство за ритъм ;) Аз също не мога да пея даже пея зле :) но пък свиря прилично :) А до въпроса с каква китара да почнеш потърси с търсачката има много теми ,засягащи този въпрос.

Редактирано от Zlatyio
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За тези пари си заслужава само някоя китара втора ръка, ако намериш. И аз не мога да пея, но това не ми пречи да свиря от 4-5 години, не помня вече колко. Та не виждам защо това да те възпира да си правиш удоволствието от свирене на китара. И още нещо, ако искаш електрическа китара ще трябва да си купиш и някакво комбо, което си е още поне 100на лева (пак втора ръка, ако имаш късмет).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси,но незнам с каква китара да започна и като я избирам какво да гледам,защото съм още начинаещ..ако може да ми препоръчате някакви модели.??

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Когато аз започнах да свиря (преди около 3 години) разбира се веднага поисках електрическа китара...

 

И като тръгнах да разпитват какво да си взема, а и понеже не разполагах с дебел джоб(не че сега разполагам де :)) реших да се спра на нещо евтино - до 300 лв.

 

Разбира се по-старите и по-опитни китаристи ми казваха: "Абе за кво ти е китара за 300 лв, като това ще и се прецака, после онова... По-добре си вземи нещо за 800-1000 лв и няма да имаш ядове"

 

Е да, но като ги нямаш парите... А и има една друга опастност - днеска свириш, утре не... и тогава целта не оправдава средствата, т.е. тия ~1000 лв, които си дал за китара.

 

 

Та идеята ми е по-добре се пробвай и се научи на евтиното или даже ако искате Shit-а му кажете. Било то Squier, имитациите на Factor на Les Paul и Stratocaster, или евтин Washburn.. има много китари до 300 лв, на които може да се спреш, също така и втора ръка.

Заедно с това вземаш едно кубе около 100, 150 лв. втора ръка и мисля ти е напълно достатъчно...

А то времето ще покаже дали има почва и дали си заслужява вече да се оглежда човек за някой Fender SRV за 3000 лв. (примерно;)), както и за техника/ефекти за още 2 хилки отгоре :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Аз пък съм на мнението, че при китарите работата е като при колите - всеки може да кара мерцедес, ама после да скочи на москвич :cheers2: . Докато като научиш московеца и си цар по всички коли, щото така по-лесно научаваш устройството и особеностите. Същото е и с китарите - не ми се щеше да почвам с евтина китара, ама не съжалявам - това лято ще и дойде момента за "ъпгрейд" и така ще науча още много работи, дето като зема на бат ти чичо вай китарката няма и да знам за тях. И както каза сам - парите са рашаващия фактор, смесен с непостоянното желание при много начинаещи китаристи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

а без кубе ще мине ли в началото?? Зашото наистина съм ограничен с парите от наще и си търся някакфа електрическа на старо за около 100-150 лв ПРОСТО ИСКАМ ДА СВИРЯ..НЯМА ЗНАЧЕНИЕ НА КАКВА КИТАРА ЩЕ Е НАПРАВО СИ УМИРАМ КАТО СИ ПОМИСЛЯ ДАЖЕ....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

а без кубе ще мине ли в началото?? Зашото наистина съм ограничен с парите от наще и си търся някакфа електрическа на старо за около 100-150 лв ПРОСТО ИСКАМ ДА СВИРЯ..НЯМА ЗНАЧЕНИЕ НА КАКВА КИТАРА ЩЕ Е НАПРАВО СИ УМИРАМ КАТО СИ ПОМИСЛЯ ДАЖЕ....

 

Ами, пич, можеш и без кубе.

Единия вариант - дрънкаш без ток, квото излезе, звука ще е по-тих и от кухарка.

 

А иначе ето ти един компромисен вариант: Почваш да си търсиш software, който симулира различните китарни ефекти (Distortion, Overdrive, Wah-Wah, Reverb etc.) и вкарваш жака към input-a на саунда и тва е... :cheers2:

 

Иначе , програми, които можеш да търсиш са: Amplitube, Guitar Rig, GuitarFX. При първите две сигурно ще имаш проблем с латенцията, т.е. като удариш струната звука с ефекта ще се възпроизвежда с около секунда закъснение...

Ако потърсиш и намериш GuitarFX ще ти е доста по-лесно, понеже е доста по-елементарна и семпла. Вярно, набора и от ефекти и звуци е орязан и 2/3 от ефектите звучят еднакво, просто някои по-шумни и бучащи, други по-меки и тихи, но като за начало ще те устройва. :blink:

Просто потърси програмите из нета, винаги се намират.

 

С труд всичко се постига!

 

Успех! ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честно казано, китарата мисля, че ми е променила певческите "способности", в смисъл сега ако не друго- поне уцелвам правилните тонове, но определено не мога да пея и не си харесвам гласа, но не ми пречи да си свиркам :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси за инфото ,значи намерих и нужните програми само китара остана.... :cheers2: а също да ви попитам още нещо...ще мога ли да я връзвам към домашното кино??То е 400W+90W sub buffer та ще изкарва ли добър звук??

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Взимаш си китарката, взимаш си един кабел с жак(продават ги готови), дето от едната страна е моно, а от другата стерео и можеш тая китара да си я вържеш към компа. Оттам с програмите слагаш ефекти на китарния звук и знаеш ли как хубаво ще те отнесе тая техника дето я имаш....само дето ше земе да се прецаква след няколко годинки, ама то си заслужава, повярвай ми.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ще мога ли да я връзвам към домашното кино??

 

Директно към нея няма да се получи хубаво, защото тя е система за Hi-Fi звук, а апаратурата за китари е с различни говорители, които са специално за китара и звукът е много далеч от този на Hi-Fi уредбите. Е, като за чиста китара ще може, но с ефект няма да е хубаво, освен ако не си вземеш процесор, който да симулира китарен говорител (т.е. оставя само диапазона на китарата, а всички останали честоти до 16KHz ги маха, грубо казано :cheers2: )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз също не мога да пея, независимо, че съм учил в музикална паралелка!!! Там имахме солфеж, но гласът ми е трагичен!!! Но пък си мисля, че мога да свиря!!! И това, че не мога да пея, въобще не ми пречи на свиренето!!! А по въпроса, за китарата, тъй като нямаш опит в свиренето на китара, оттам се предполага, че не разбираш от китари, затова ти препоръчвам да си вземеш, някой твой приятел или познат, който свири на китара и разбира що годе от китари!!! Смисъл за тия пари, за начинаещ, може да намериш нещо прилично!!! Но гледай, да не ти пробудат някой буклук!!! Защото за голямо съжаление има хора, които като разберат, че нищо не разбираш, могат да се възползват от това и да те изпързалят!!! Не казвам, че всички са такива разбира се!!! Така, че давай смело напред и въобще да не ти пука, че не можеш д пееш!!! Има много велики китаристи, които също не могат да пеят!!! :music:

 

УСПЕХ!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честно казано, китарата мисля, че ми е променила певческите "способности", в смисъл сега ако не друго- поне уцелвам правилните тонове, но определено не мога да пея и не си харесвам гласа, но не ми пречи да си свиркам :recourse:

 

Според мен е нормално. Ти по един или по друг начин си "звукоизвличал" и най-малкото си развил усет/слух.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.