Morphine Публикувано Април 6, 2007 Публикувано Април 6, 2007 (Редактирано) Така, здравейте първо, нов съм във форума ви. Не видях подобна тема, ако има такава - моля да ме извините. Да премина директно към проблема ми: Имам Squier Strat. Евтин, тип боклук. Мина не мина известно време и изникна проблем с тремолото ми. Леглото, където влиза самата ръчка, се разби, или по-точно - разби се резбата и сега има един не много притятен луфт... Та искам съвет от някои от по-опитните тук, ако може, понеже казвам си направо - нямам претенции, че разбирам много. Също така - мога ли на въпросния Страт да сложя Floyd Rose тремоло, заедно със заключването горе на гирфа, и долу горе колко струва едно Floyd Rose тремоло? Благодаря предварително. ПС: Темата може да се използва и за други проблеми по китарите. Редактирано Април 6, 2007 от Morphine Цитирай
fluti Отговорено Април 6, 2007 Отговорено Април 6, 2007 Може да пробваш да навиеш тефлонова лента около резбата. Според мен, ако искаш флойд, по-добре направо си купи нова китара - защото един непретенциозен флойд ще ти струва поне 140-150лв. (а хубав флойд - поне 2-3 пъти повече), освен това трябва да се дълбае доста по китарата, после да се боядисва, заключващия нът също ще е зор да се сложи, защото няма предвидено място за него на грифа. Просто няма смисъл от цялото упражнение - нито ще бъде по-евтино, нито по-добро от нова китара с флойд. За други варианти - виж братушките какво са измислили: http://guitar.ru/articles/making_guitar/ (първите 2 линка). Цитирай
Morphine Отговорено Април 6, 2007 Автор Отговорено Април 6, 2007 Ок, благодаря, ще пробвам с тефлонова лента. Мерси и за информацията за флойда. Тремолото ми е стандартното за Стратокастърските серии, същото като на първия линк, преди руснака да го модифицира във Флойд. Цитирай
sevenstring Отговорено Април 6, 2007 Отговорено Април 6, 2007 (Редактирано) За страт лично аз си избрах друго решение - т.нар. Wilkinson тип тремоло - с двуточково окачване, много по-ъвкаво и по-малко разстройващо. Взех си едно евтино такова от xxxx (45 лв. май беше), засега се държи много добре. И то си иска известно дълбане (повече, ако искаш да му освободиш и легло за качване), но, ако ти го направи добър майстор, не е рисково, а и не излиза много скъпо. С едни добри заключващи ключове горе си абсолютно готов за груба злоупотреба с ръчки . Редактирано Април 6, 2007 от sevenstring Цитирай
James Hetfield Отговорено Април 7, 2007 Отговорено Април 7, 2007 (Редактирано) Абе за какво ти е Floyd? Двустранното тремоло върши същата работа и е далеч по-евтино от стандартен Floyd, а и няма да си играеш 50 часа да настройваш. Едит: Е явно от горният ми пост няма нужда... Редактирано Април 7, 2007 от James Hetfield Цитирай
Fanatik_Priest Отговорено Април 9, 2007 Отговорено Април 9, 2007 пич, въобще не си ровил във форума - един пич, подкрепен от мен със същите проблеми имахме тема допреди 1-2 седмици - можеш и там да се поровиш за мнения - гледай да пише "Проблем" Цитирай
the_gorer Отговорено Април 12, 2007 Отговорено Април 12, 2007 Тоя руснак разби с неговия самоделен Флойд и със заключващите ключове. Цитирай
Recommended Posts