Geo Публикувано Април 5, 2007 Публикувано Април 5, 2007 Здравейте, Имам нужда от програма за редене на вестник и от обяснение как се работи с нея. Цитирай
RonCarter Отговорено Април 5, 2007 Отговорено Април 5, 2007 Има няколко варианта - Adobe PageMaker, Quark Xpress, или Adobe Indesign. Пиши по конкретно какво ще правиш за да ти кажа оптимално лесен вариант. Цитирай
Geo Отговорено Април 5, 2007 Автор Отговорено Април 5, 2007 Има няколко варианта - Adobe PageMaker, Quark Xpress, или Adobe Indesign. Пиши по конкретно какво ще правиш за да ти кажа оптимално лесен вариант. Adobe PageMaker-това е програмата,с която работят в редакцията.ще издавам вестник(за сега ежеседмичник). Цитирай
RonCarter Отговорено Април 5, 2007 Отговорено Април 5, 2007 Като цяло и в 3-те програми се работи в карета.Задаваш нов документ с размера на печатната страница. Предварително си правиш няколко стилове текст които ще използваш (размер, вид на щрифта ). Има един инструмент с който си правиш бокса в който ще поместиш статията и с копи/ пейст наливаш текста вътре. селектираш текста и му задаваш един от предварително избраните стилове. Като слагаш картинки внимавай, защото програмата не ги отваря а само дава превю и прави линк към реалния файл, така че предварително трябва да направиш директория в която да сложиш всички картинки които искаш да използваш. Тези неща са много общи, но просто работя със InDesign, не съм използвал РМ от доста време и съм позабравил доста от функциите, така че ще трябва да се поровиш из менютата ако имаш време и нерви. Най добре е тази работа да я свърши някой който се е занимавал с тази работа, защото често малки недоглеждания се отразяват фатално на крайния резултат. Цитирай
Recommended Posts