Хр_Христов Публикувано Април 2, 2007 Публикувано Април 2, 2007 Здравейте! Група се интересува от Biema! Подходяща ли е за озвучаване на рок - група на живо в помещения за 300 - 500 човека? Ако е подходяща каква конфигуряция бихте ни препоръчали? Цитирай
rotten_perish Отговорено Април 3, 2007 Отговорено Април 3, 2007 като цяло не съм запознат с марката обаче в местния клуб микрофоните ба biema и аз съм много приятно изненадан от тях. вече няколко пъти съм ги използвал и ефекта е доста приличен. Цитирай
micona Отговорено Април 8, 2007 Отговорено Април 8, 2007 Здравейте! Група се интересува от Biema! Подходяща ли е за озвучаване на рок - група на живо в помещения за 300 - 500 човека? Ако е подходяща каква конфигуряция бихте ни препоръчали? Biema са made in China. Повече инфо незнам. Но това ми е достатъчно. Иначе за 500 човека трябват поне 3000 вата. От сайта на Biema пише, че могат да осигурят тази мощност. Така, че опитай. Цитирай
sima Отговорено Ноември 19, 2007 Отговорено Ноември 19, 2007 (Редактирано) Здравейте! Група се интересува от Biema! Подходяща ли е за озвучаване на рок - група на живо в помещения за 300 - 500 човека? Ако е подходяща каква конфигуряция бихте ни препоръчали? Biema са made in China. Повече инфо незнам. Но това ми е достатъчно. Иначе за 500 човека трябват поне 3000 вата. От сайта на Biema пише, че могат да осигурят тази мощност. Така, че опитай. Здравейте и от мен аз работя със крайните стъпала на биема и съм много доволен.Ползвам ги вече една година по 4 пъти в седмицата на натоварване нямат грешка много са корави а и цената е доста добра като за в българия.Така че за стъпалата им давам оценка 6 за другите им продукти да казват хора които работчт с тях Редактирано Ноември 19, 2007 от sima Цитирай
Stoyko Lisichkov Отговорено Януари 13, 2008 Отговорено Януари 13, 2008 Много зависи за какъв тип озвучаване имаш предвид - открито/закрито? Принципно за да покриеш площ на която ще са 300-500 човека работа ще ти свършат 8 каси с 18-ка от 400ватовата серия на Биема + 8 топа 12-ка + твитер/драйвер пак на Биема и 4 стъпала Биема К6. Това е по-добрия вариант, ако не разполагате с толкова средства, всичко което споменах го делете на две - 4 каси + 4 топа + 2 стъпала. Би трябвало да свърши работа.Едната апаратура ще е с мощност около 5 кВ, другата ще е около 3200 вата. Колкото за говорителите - аз лично съм много доволен от тях, особено от 18ките А, да, ще ти трябва задължително и кросовер или speaker managment processor. Вариант е да не купуваи боксовете на биема, а да намериш някой да ти направи колоните, като използва техни компоненти, ще ти излезе по-евтино. Успех! Цитирай
f1_sound Отговорено Януари 16, 2008 Отговорено Януари 16, 2008 (Редактирано) ^ Ей изпревари ме , защото и мойто мнение да си купиш компонентите на биема, /които за нашият български стандарт са доста приличн/ и някой да ти направи колони, наистина излиза по евтино, от опит ти казвам http://prosound.hit.bg/aparatura_govoriteli.htm Редактирано Януари 16, 2008 от f1_sound Цитирай
kalinpetkov Отговорено Януари 17, 2008 Отговорено Януари 17, 2008 Аз работя в заведение 150 места. Едно от стъпалата ми е Биема 2х450 и много добре се държи. Предполагам и по-високите модели работят добре. Цитирай
Stoyko Lisichkov Отговорено Януари 18, 2008 Отговорено Януари 18, 2008 На Биема стъпалата са пушка. Работил съм с FW1100, наистина си заслужава да му мъкнеш всичките 40 кг. Работил съм и с К/G серията, конкретно със К4 и К6 - според мен също са много добри модели, само да отбележа, че стъпалата бяха натоварени с доста колони и се ползваха на високо ниво, но така и не успяха да стигнат clip-a. Цитирай
Sandman Отговорено Януари 26, 2008 Отговорено Януари 26, 2008 Много зависи за какъв тип озвучаване имаш предвид - открито/закрито? Принципно за да покриеш площ на която ще са 300-500 човека работа ще ти свършат 8 каси с 18-ка от 400ватовата серия на Биема + 8 топа 12-ка + твитер/драйвер пак на Биема и 4 стъпала Биема К6. Това е по-добрия вариант, ако не разполагате с толкова средства, всичко което споменах го делете на две - 4 каси + 4 топа + 2 стъпала. Би трябвало да свърши работа.Едната апаратура ще е с мощност около 5 кВ, другата ще е около 3200 вата. Колкото за говорителите - аз лично съм много доволен от тях, особено от 18ките А, да, ще ти трябва задължително и кросовер или speaker managment processor. Вариант е да не купуваи боксовете на биема, а да намериш някой да ти направи колоните, като използва техни компоненти, ще ти излезе по-евтино. Успех!8 18-ки? То ще им стане лошо на хората! В един клуб, в който съм озвучавал, апаратурата е: 2 18-ки, 2 15-ки, 2 топа, 1 активна 12-ка+драйвер за монитор, 2 стъпала(ще те излъжа колко вата), кросовер, пулт - 12 канала, 2 еквалайзера. Колоните, стъпалата и пулта са Биема. Топовете са от високия клас, но пулта за нищо не става(в смисъл няма параметрици, нещо не бачка като хората). За сега няма оплаквания, освен, че изгоря предпазителя на активната колона. Но, ако търсиш качество, според мен, биема не е сред най-предпочитаните марки(не, че няма да ти свърши работа..). Моя съвет е към по-евтиния вариант на Стойко да добавиш и 2 15-ки с драйвери, но задължително с кросовър и еквалайзери! Също така ако ще купуваш и пулт, или гледай да е висок клас, или изобщо да не е Биема. Цитирай
Stoyko Lisichkov Отговорено Януари 26, 2008 Отговорено Януари 26, 2008 ^ С пулт на биема не съм работил, явно тоя не е бил висок клас щом е нямал параметрик. Колкото до 18ките - просто зависи какво ще озвучаваш. Аз съм преценил, че ми трябват 16 баса + 16 бокса 12ка + драйвер, но ми трябва за площад тая работа, и още нещо - басовете никога, ама никога не са много, ако става въпрос за открито, или за големи зали Има една формула - ват/кв.м. Ако искаш да имаш причен звук си изчисляваш за колко кв. метра колко кв-та ти трябват. За различни приложения хората искат различно съотношение на бас към другите чесототи - на концерти то е към 3:1, в дискотеките акустиците го смятат да идва към 4:1.. така че мисли чичо ти Антоан Хадад колко баса има за да озвучава Мейдън на стадиона на Локото. Иначе за марката биема- това за мен е една голяма заблуда, че не е добра марка - купете си апаратура висок клас на биема, която струва колкото и RCF и 18sound и тогава правете изводи. С едно стъпало 2х150 вата и 2 колонки от каквато и марка да са, няма да ви убият от звук, а повечето от впечатленията за биема са точно от най-ниските серии говорители и ампове. Айде със наздраве! Цитирай
NqKoI Отговорено Май 10, 2008 Отговорено Май 10, 2008 В къщи имам Biema MF200 и съм мн доволен от нея колко ли купони не е видяла.... Обаче въпроса ми е следния нямам еквалайзер да си легулирам високите и ниските на колоните и ако някой може да ме орентира точно какво да си взема и ако може да е на Biema и нещо по сносно не от най скъпите все пак е за в къщи. Цитирай
hafte Отговорено Март 19, 2011 Отговорено Март 19, 2011 В нашта репетиционна ползваме Biema W 330 крайно стъпало за вокалите. Верно, че е Made in China, ама то вече всичко си е Made in China. Иначе фирмата е американска. Та мисълта ми беше, че го ползваме нон-стоп вече 5 години и не е мръднало! Цитирай
Recommended Posts