peshoy2k Публикувано Март 27, 2007 Публикувано Март 27, 2007 http://www.cmusicforum.com/pi/TGT%20FEEL.mp3 интересуват ме китарите, баса и вокалите като качество, то е ясно, че тва си е едно луупче правил съм псевдо мастъринг Цитирай
ultramega Отговорено Март 27, 2007 Отговорено Март 27, 2007 не съм вещ по звукозаписа, но идеята много добре звучи, особено ме кефи вокала . браво Цитирай
rocker_vn Отговорено Март 27, 2007 Отговорено Март 27, 2007 (Редактирано) незнам да ли съм вещ и аз в тези работи,но на мен саунда не ми харесва.много силни ми звучат китарите и глух баса...барабаните и те.има играчка доста докато оживее звука...поне така мисля инъче ми е интересно солото на песента какво е... Редактирано Март 27, 2007 от rocker_vn Цитирай
peshoy2k Отговорено Март 28, 2007 Автор Отговорено Март 28, 2007 амииии баса е записван през китарното комбо и е доста на заден план, що се отнася до китарите - наистина може да се дръпнат назад, а барабанките може да усиля мда. Леко има да се балансират нещата, всъщност няма микакви ефекти на нищо - както е записано през микрофоните - така си е, изключвам компресорите и мастър лимитера. Неживи са само барабанките, какво трябва да направя за да оживее записа? Цитирай
rocker_vn Отговорено Март 28, 2007 Отговорено Март 28, 2007 (Редактирано) незнам дали има точна рецепта за всеки вкус,ама и аз търся за моя.... май истината е в повече прекарано време в смесване и сравняване и фантазия.... всяко следващо ще трябва да е по-добро.... аз моите барабани например ми звучат абсолютно много изкуствено,преди да ги прекарам през аудишъна и да им сложа тук там компресия,ревърбче,панорамки....ама каквото и да е барабаниста ни не ги понася.... ако можеш си запиши някъде или на лист всичко което правиш,за да не ти се налага да го правиш следващият път пак(имам в предвид корекции,ревърби...и т.н.) - ама и аз трябва да започна да го правя това че взех да забравям вече... ами защо не запишеш баса директно в компа?????? Редактирано Март 28, 2007 от rocker_vn Цитирай
jFog Отговорено Март 29, 2007 Отговорено Март 29, 2007 и аз не съм о най вещите де ама китарите звучат приятно за това което се свири смесването е друг филм вече де,малко са пресилени мисля,а барабанитеим се чува фуса и солобарабанчето ,касата почти я няма и в смесването не съм от най вещите де НО съм забелязал че в зависимосто от микса въвви и благината от китарите,понякога може да се наложи погрозняване с една идея на звука за по добър микс.. големи фрази изкопах де... Цитирай
rocker_vn Отговорено Март 30, 2007 Отговорено Март 30, 2007 (Редактирано) и аз не съм о най вещите де амапонякога може да се наложи погрозняване с една идея на звука за по добър микс.. точно това е много гадно,ама трябва защото инъче ако сложим всички инструменти в микса с най доброто им звучене няма да стане нищо...пак зависи от стила май...сложно е за мен това...ама се уча и аз... п.п. Има и големи идоти (идиот=човек с идеи) които като погрознят звука с тяхната си идея уж заради микса пак не става много добре.говоря за хора дето озвучават,но не те питат теб какъв звук търсиш,а правят такъв дето тях ги кефи...но понякога е за добре... Редактирано Март 30, 2007 от rocker_vn Цитирай
Guest Отговорено Март 30, 2007 Отговорено Март 30, 2007 Не разбирам от звук и т.н., за това просто ще кажа какво ми харесва и не... (слушам на слушалки) Струва ми се, че лявата китара е малко по-силна от дясната, мисля, че ако увеличиш дясната или паннеш лявата малко надясно ще стане по-добре. Барабаните са доста тихички, по-специално касата и соло барабанчето, чува се основно фуса. Баса също почти не го чувам. Мисля, че за "бек" вокала би било добра идея да се мести плавно от единия в другия канал и обратно. Общо взето, това са ми забележките.. Цитирай
peshoy2k Отговорено Април 1, 2007 Автор Отговорено Април 1, 2007 благодаря на всички за съветите ще продължавам натам с опитите. От всеки по малко и ето става една хубава рецензия мерси Цитирай
Recommended Posts