Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Добър ден!Изпадна ми едно тяло от ел. Орфей..или нещо такова...(някаква родна ел. китара от времето на Бай Тошо) и с един приятел решихме да прайм китара....Попрочетох доста, но все още имам въпроси на които не намерих отговор.Интересуват ме следните неща:

колко милиметра трябва да е растоянието м/у 1-во прагче и струна и м/у 24 прагче и струна?

през какво разтояние се слагат прагчетата по грифа?

От каде мога да си купя държач-а за струни(този,който е на тялото).

Какви адаптери трябва да купя.От каде?

Много ще съм ви благодарен ако дадете и други съвети за изработката ... :)

П.П. Много се извинявам за ламерските въпроси но не съм много вещ в тази сфера.

П.П.2 Поздравления за прекрасния форум!

Редактирано от armstrong
Отговорено

^Здравей,

Предполагам, че грифа се нуждае от нов фингърборд. Трябва предварително да знаеш дължината на мензурата на китарата! Изчислявянето и разчертавването на скалата, нарязването на жлебовете и поставянето на прагчетата са едни от най прецизните операции, изискват опит и специални инструменти! Мой съвет е за товаа да се обърнеш към лютиер!

Струнник можеш да си намериш в съответните магазини!

Поздрави!

Петър

Отговорено

дай снимки на китарата

ако е от странни орфеи отпреди 30 години не си залсужата

ама ако е от по-новите може ид а излезе нещо

при такава китара за разсточние между прагчето и струната не може да става дума :thumbs_up: еиднствено ако се сменят праговете и фрифа е перфектен тогава може да се постигне добър резултат

а фингерборда не е ли нарязан? защо са ви разстоянията?

Отговорено

Eee как ги отреза... Мен пък ме кефи как звучи талпето и да ми остане време ще постна малко звуци :)

Наистина след като имате гриф и тяло за какво са ви разстоянията между позициите о_О Ако слагате нов фборд по-добре се обърнете към лютиер, чувам че пакман добре се справял с фбордовете :)

Ае со здраве и успех! :thumbs_up: