bulby Публикувано Март 16, 2005 Публикувано Март 16, 2005 Преди няколко седмици бях видял сайта на Кремона и разглеждах моделите, които предлагат, като ми грабнаха окото два - Кънтри (с метални струни) и Фанданго (класическа, cutaway и с нещо като пиезо). Изглеждат готини и надали ще са много скъпи, като се има предвид че другите стандартни серии излизат по около 80-90лв ! Преди се чудех дали да не си взема някаква акустична Фендър, Ибанец или Ямаха, но Кремона не само, че са хубави и са доста по-евтини, но и все пак са български. Също така Кремона правят и пиезо и магнетични (за уестърн китари) адаптери. Засега знам само фирмата "Рунитон" от София, която по принцип се занимава с пиана и рояли, да работи заедно с "Кремона". Офиса се намира в един безистен на Мария Луиза номер 58 (ако тръгвате от ЦУМ към Централна Гара се пада отдясно, малко преди кръстовището). Човекът, който работи в офиса, е доста приятен и ми обясни, че в момента нямат от по-новите модели, но ще започват да правят поръчки на едро и индивидуални такива. Ако някой знае други магазини/фирми/дилъри/т.н. , които да предлагат модели на Кремона - нека сподели тук Цитирай
AXE Отговорено Март 16, 2005 Отговорено Март 16, 2005 Ебахти - офис в щатите А къде са електричките - вече не правят ли? Цитирай
bulby Отговорено Март 16, 2005 Автор Отговорено Март 16, 2005 Ами вече не, само класически и един модел уестърн (с метални струни). И пиезо адатерите... Цитирай
stratocaster Отговорено Март 16, 2005 Отговорено Март 16, 2005 кво ще кажете за тая Фанданго? не изглежда ли добре? че и с пиезо адаптер. колко пари ли ще струва една такава мания? Цитирай
DaftFunk Отговорено Март 16, 2005 Отговорено Март 16, 2005 хмммм! а цени ?!?!?!? таз кънтрито наистина грабва окото. Палисандър ... махагон хмм :think: Цитирай
bulby Отговорено Март 16, 2005 Автор Отговорено Март 16, 2005 Ами доколкото знам не са хич високи, кънтрито е май около 100тина лева, Фанданго-то малко повече (колко точно - не знам). Който е от София и се интересува да звънка на 9839999 (Рунитон) или пък пишете или звънете на телефоните от сайта на Кремона и питайте за дилъри. А да... и да изберете българското, ей ! Цитирай
stratocaster Отговорено Март 16, 2005 Отговорено Март 16, 2005 хайде някой ако е лупал на такава Fandango, щото не вярвам никой баш да няма такова или да не е виждал поне, да сподели впечатления. сериозно обмислям да взема една такава, просто не знам дали и 100-те лева ще си заслужават. Цитирай
jFog Отговорено Март 16, 2005 Отговорено Март 16, 2005 хайде някой ако е лупал на такава Fandango, щото не вярвам никой баш да няма такова или да не е виждал поне, да сподели впечатления. сериозно обмислям да взема една такава, просто не знам дали и 100-те лева ще си заслужават. Риск Печели (аааааааааааааааа) Риск Губи (ооооооооооооооо) Цитирай
Steve_Vai Отговорено Март 16, 2005 Отговорено Март 16, 2005 Риск Печели (аааааааааааааааа)Риск Губи (ооооооооооооооо) Невероятно е колко достоверно "звучи", написано по този начин! :green: Присеща ме за онзи музикален гений... Опа!Офтопик! съжалявам, ама не се сдържах! Цитирай
spotlight_kid Отговорено Март 17, 2005 Отговорено Март 17, 2005 аве доста добре изглеждат тези китари....мммм български от Казанлък..ако огранича бюджета си за алкохол ...може да се измисли нещо но... Цитирай
keeper Отговорено Март 17, 2005 Отговорено Март 17, 2005 Абе незнам сега как ги правят ма навремето се стараеха - поне тази която съм пипал - ако ще се габаркате с нея си заслужава (колкото и да струва) за другото си има "други китари" - по интересен е въпроса с "Professional high-quality piezopick-up for classic guitar" - е това някой пробвал ли го е? Искам да си сложа такова накухарката - че ми писна с тези микрофони - не можеш да П.... докато записваш :green: Цитирай
the_gorer Отговорено Март 17, 2005 Отговорено Март 17, 2005 Риск Печели (аааааааааааааааа)Риск Губи (ооооооооооооооо) Цитирай
VOSTOK Отговорено Март 17, 2005 Отговорено Март 17, 2005 Само акустични ли вече? Уа, тва ще рече ли, че в България вече не се произвеждат ел.китари?!! Цитирай
stratocaster Отговорено Март 17, 2005 Отговорено Март 17, 2005 Само акустични ли вече? Уа, тва ще рече ли, че в България вече не се произвеждат ел.китари?!! щом наричаш ел. китари онези подобия на сап които правеха...... иначе тази фанданго дали ще стане за прилични записи? Цитирай
Recommended Posts