Jump to content
Българският форум за музиканти

компютър+китара


Recommended Posts

Здрасти, китарни фенове!

Напоследък много ме вълнува това как да си спестя няколко хилядарки, 6тото нямам изли6ни такива :headbang: , и да превърна компа в един мултиефектен процесор, между другото се 4удя откъде да си download-на Guitar Rig, но не съм съвсем наясно с това как да вклю4а китарата директно в компютъра. Чух, 4е ми трябвала накаква DI Box, това ли само? и какво е то всъщност? това ли е най-добрият вариант и т.н.

Помогнете в името на рока :guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип ако си с най-обикновенна sound carta трябва да включиш кабела които идва от китарата ти във входа за микрофон(имаш нарисувано микрофонче на него),който е някъде отзад на кутията.Това значи че трябва да имаш кабел,който от едната страна трябва да завършва с малък жак или пък да имаш обръщач от голям на малък жак-но тук е важно че трябва да е моно обръщача,както и жаковете на кабела ти!

За съжаление ще имаш голямо закъснение на звука и ще е невъзможно да свириш така без да си инсталираш някой driver ot roda na asio4all.

Aз лично не съм го пробвал защото не ми е трябвало,но много хора твърдят че с него няма закъснение.

Имай в предвид че това също е компромис-ако искаш готин звук ти трябва и хубава карта с готини конвертори,която е доста пара,а ако искаш така да свириш на live ще трябва да се изръсиш и за midi foot controller(за да можеш да си сменяш блендите с педали-а да не говориме че Lap topa без който не можеш да свириш извън домашни условия трябва да ти бъде задължително с CENTRINO процесор защото иначе ще грее страшно и ще стават сривове!

В крайна сметка варианта да имаш готин звук, било то виртуално или по традиционния начин с кубе и ефекти,все излиза скъпо!

Ще ти пратя link за Guitar Rig по e-maila за да не ни се карат тук :headbang:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За съжаление ще имаш голямо закъснение на звука и ще е невъзможно да свириш така без да си инсталираш някой driver ot roda na asio4all.

Aз лично не съм го пробвал защото не ми е трябвало,но много хора твърдят че с него няма закъснение.

Имай в предвид че това също е компромис-ако искаш готин звук ти трябва и хубава карта с готини конвертори,която е доста пара

Ей, наплашихте момчето...

Приятелю, само си смъкваш този безплатен драйвер ASIO4ALL и забравяш за другото. Наистина е добре да си с хубава звукова карта, за да нямаш много шум, но аз се справям чудесно и с моята on-board картичка.

По въпроса за GuitarRig: всякакъв вид пиратски софтуер се смъква чрез eMule и eDonkey. Трябва ти GuitarRig, GreenMachine (не го препоръчвам) или Amplitube.

Има още няколко подобни, но не са много популярни и трудно се намират бленди за тях.

Това е - срещу скромната сума от нула лева можеш да превърнеш компа си в китарен процесор.

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ха привет.

 

Няма да се плашиш. Чети тук http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=1406

 

и действай. И аз от скоро експериментирам и вече бера плодове:P

 

BTW то по "смотаните" карти като моята си нямат отделен вход mic in и друг за line in. Аз си ползвам mic ин на лаптопа и става чудно.

Редактирано от alexthegreat
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

хах здрасти аиде и аз да се изкажа тай като преди на мен ми помогнаха по сащата тема и аз ще се опитам да помогна зна4и ..пи4 тряа ти ено аудиджи 2

т'ва е звукова карта струва кам 40 долара преди 2 седмици си взех такава и разликата с тази която ми е он борд е 1000000000 хиляди светлинни години

трябва ти едно кабел4е стрео букса от едната страна от другата ти си знаеш голяма за да влиза в китарата ...и като за на4ало един Гитар Риг после сам ще по4неш да тарсиш други такива ..еми т'ва е успех:D))кажи ако сме помогнали ;):P:D:D;):P:D :guitar: :guitar: :guitar: :guitar: :guitar: :guitar: :P:P:D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.