bulby Публикувано Март 14, 2005 Публикувано Март 14, 2005 ... може да се разшири диапазона на един вокал след като започне да се занимава сериозно с пеене (разбирайте - редовно пеене и упражняване, уроци, разпявания и тн.), ако той е на възраст около 18 години и до този момент не се е занимавал сериозно. Естествено, в конкретния случай визирам мен Работата е там, че принципно съм по-добър с ниските тонове, а има някои парчета, които много бих искал да успея да изпея, но в момента не мога напълно, защото някои партии ми идват прекалено височки. Та идеята ми е - ако работя най-вече в тази насока, принципно имам ли някакви реални възможности да си вдигна диапазона на високите тонове с още тон и половина-два ? Ясно ми е, че това си е строго индивидуално, но да приемем, че не съм някаква пълна скръб и даже вече за 3-4 седмици повечко пеене съм постигнал някакъв малък успех. Ще съм благодарен за всякакви мнения, препоръки и тн. Цитирай
Topsun Отговорено Март 14, 2005 Отговорено Март 14, 2005 ами не съм сигурен,но можеш да си повишип диапазона до 3-4 тона нагоре....някой който има понятие от пеене да ти пише какви упражнения да правиш и т.н. Цитирай
bulby Отговорено Март 14, 2005 Автор Отговорено Март 14, 2005 Абе аз си имам доста добър учител , работата е там, че просто търся повече обективни мнения по въпроса. Ако наистина успея да си повиша с 3-4 тона нагоре диапазона, би било повече от чудесно, ама не знам доколко, в действителност, е възможно... Цитирай
Topsun Отговорено Март 14, 2005 Отговорено Март 14, 2005 възможно е!в това съм убеден,но просто не мога да те насоча.най-добре някой който се занимава с пеене да ти каже Цитирай
AXE Отговорено Март 14, 2005 Отговорено Март 14, 2005 Значи аз нищо не разбирам ама съм питал и тва което ми казаха беше, че човек си има някакъв определен диапазон като даденост. Когато обаче не си се занимавал с пеене, не можеш да го използваш целия. С упражнения можеш да се научиш да използваш целия си диапазон, но не повече. Така са ми казвали За повече инфо питайте Adagio :arrow: Цитирай
MAUGLY Отговорено Март 14, 2005 Отговорено Март 14, 2005 Първо трябва да се види какъв глас си и след това да се започне работа. Преди да започнеш да разширяваш диапазона трябва да изравниш гласа в средния регистър. Бях качил едни упражнения дето са за увеличаване на диапазона ама не съм ги слушалл Там има и други които са добри и могат да са ти от полза. Аз ги качих да се пее и да се споделя ма нещо никой нищо не казва!!! :think: Цитирай
bulby Отговорено Март 14, 2005 Автор Отговорено Март 14, 2005 Знам, но аз не мога да тегля от дата.бг за съжаление Иначе днес обсъдихме всичко с преподавателката си и съм що-годе спокоен . Може би наистина ще успея, предстои да разбера... Цитирай
Martinez Отговорено Март 14, 2005 Отговорено Март 14, 2005 (Редактирано) Намерих ги Първо трябва да се види какъв глас си и след това да се започне работа. Преди да започнеш да разширяваш диапазона трябва да изравниш гласа в средния регистър. Бях качил едни упражнения дето са за увеличаване на диапазона ама не съм ги слушалл Там има и други които са добри и могат да са ти от полза. Аз ги качих да се пее и да се споделя ма нещо никой нищо не казва!!! :think: Братле - къде си ги качил тези упражнения? Редактирано Март 14, 2005 от Martinez Цитирай
MAUGLY Отговорено Март 14, 2005 Отговорено Март 14, 2005 Иначе днес обсъдихме всичко с преподавателката си и съм що-годе спокоен . Може би наистина ще успея, предстои да разбера... коя ти е преподавателката?! Цитирай
bulby Отговорено Март 14, 2005 Автор Отговорено Март 14, 2005 Снежанка (Snowwhite) Аз всъщност в действителност днес открих, че по-лесно взимам някои по-високи тонове в сравнение с преди 2-3 седмици. Истината си е яко упражняване и това е... Цитирай
MAUGLY Отговорено Март 14, 2005 Отговорено Март 14, 2005 Снежанка (Snowwhite) Аз всъщност в действителност днес открих, че по-лесно взимам някои по-високи тонове в сравнение с преди 2-3 седмици. Истината си е яко упражняване и това е... какъв глас си от къде до къде пееш сега Цитирай
bulby Отговорено Март 15, 2005 Автор Отговорено Март 15, 2005 Горе-долу баритон съм. Около две октави и малко. Абе за моя глас Снежанка най-добре може да каже, защото вчера открихме, че мога да взимам доста високи тонове с някакъв смешен писклив глас, който обаче за нейно учудване не се оказа фалцет (запуших си носа и пак същото излизаше). Тези дни ще се опитам да видя точно от кой до кой тон са ми максималните възможности (след разпяване и без фалцет). Цитирай
Topsun Отговорено Март 15, 2005 Отговорено Март 15, 2005 как така?какъв е този интересен глас?я обясни по-обстойно? Цитирай
ronia Отговорено Март 15, 2005 Отговорено Март 15, 2005 както казва уважаваният от всички нас АХЕ, аргументирайте се. всички се убедихме, че на assoass певицата е страхотна, щото я чухме как пее в репетиционната . за другите само слушаме дискусии кой е по-по-най. уф, тва е от многото каффе напоследък, простете. Цитирай
MAUGLY Отговорено Март 15, 2005 Отговорено Март 15, 2005 както казва уважаваният от всички нас АХЕ, аргументирайте се. всички се убедихме, че на assoass певицата е страхотна, щото я чухме как пее в репетиционната . за другите само слушаме дискусии кой е по-по-най. уф, тва е от многото каффе напоследък, простете. Къде са тия дискусии :think: Цитирай
Recommended Posts