Teo 1 Публикувано Април 22, 2018 Share Публикувано Април 22, 2018 Здравейте, аз работя с клавир, пускам midi files , и целия саунд ми идва само от един клавир.И един въпрос за кабелите за клавира-какви да бъдат като обем ...като вид....като качество- за да не ощетяват и орязват качеството на звученето. Аз не правя подбор на кабелите, и се загледах,че имам много тънички кабели за клавира , понеже са практични за пренасяне. Но дали един тъничък кабел не сваля качеството на звученето ? Поздрави Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Apple&VSTI Отговорено Април 23, 2018 Share Отговорено Април 23, 2018 (Редактирано) В качеството едва ли се отразява, по-скоро в пропускането на паразитни шумове и брум от захранващите кабели на 220v, през които се захранват всички устройства покрай клавира,пулта,усилвателя и други нискочестотни-аудио компоненти в системата. Добре е да бъдат максимално къси(в смисъл дължината им да е колкото е необходимо,но не излишно дълги),ако клавира ти и другите аудио-компоненти в системата ти имат входове/изходи на Canon - жак стандарт , връзките да са с балансирани кабели - 2 активни проводника + оплетка(ширмовка) за по-добро екраниране. Ако са само жакове, просто да е хубав гумиран,по-дебел и с качественна плъна оплетка( не с 3 косъма ) кабел с пресметнати максимално-къси дължини според разстоянието на което се намират компонентите, без да остават излишни дължини. И не на по-следно място да минават по-встрани и колкото е възможно далеко от захранващите кабели за 220v., доста хора ги държат оплетени един вдруг, направени в сноп или в кабелни канали заедно, което е проблем. Поздрави, елементарно е , но има голямо значение Редактирано Април 23, 2018 от Apple&VSTI 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Teo 1 Отговорено Април 23, 2018 Автор Share Отговорено Април 23, 2018 Благодаря Apple&VSTI , малко ми олекна. Иначе съм виждал едни дебели кабели, с една яка, груба опаковка...Все и се струваше,че размера има значение. Поздрави Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts