Crimson Отговорено Май 7, 2007 Отговорено Май 7, 2007 Страшно е! А това че си набарал в началото Пантера си е вярно! Цитирай
ultramega Отговорено Май 7, 2007 Автор Отговорено Май 7, 2007 Благодаря ви мегатон и Crimson. А това че си набарал в началото Пантера си е вярно! Не отричам, но стана непреднамерено по късно се усетих. Цитирай
black_waltz Отговорено Юли 17, 2007 Отговорено Юли 17, 2007 мнооого добро детаджииските хармониики кефят, солата също Цитирай
ultramega Отговорено Юли 17, 2007 Автор Отговорено Юли 17, 2007 ^ Мерси Смятам да пооправя тоя микс малко тея дни. Уж вече научих някои техники и хватки за звукозапис на подобен стил ,ама да видим дали ще излезе нещо Цитирай
ultramega Отговорено Юли 18, 2007 Автор Отговорено Юли 18, 2007 Записах китарите на ново и мисля че най после успях да направя малко по качествен микс Кликни тук Съветите са винаги добре дошли. Цитирай
LOE Отговорено Юли 18, 2007 Отговорено Юли 18, 2007 песничката е яка, но звука е много зле, барабаните звучат като кофи, китарите са глухи и замазани, а солото все едно се чува (едвам едвам) от някой дълбок кладенец ако се запише с як звук ще стане много фенско, а за ценителите не мисля че лошия звук е проблем Цитирай
MDMACORP Отговорено Юли 19, 2007 Отговорено Юли 19, 2007 Пробвай на касата да намалиш на 400херца с 1-2 децибела. Цитирай
LOE Отговорено Юли 19, 2007 Отговорено Юли 19, 2007 ^^ мислиш ли че това ще оправи микса а и звучи доста наизуст казано... 400 Хз ама с какво Q? 1-2 dB... със сигурност ще има разлика в цялостното звучене Трябва да се почне от записване на по добър материал, и ползване на по-добри семпли... Цитирай
ultramega Отговорено Юли 19, 2007 Автор Отговорено Юли 19, 2007 LOE направо ме отчая. Китарата е с Гитар Риг , с някакъв сет ала Рамщайн нещо беше. Пробвах Дефсаунда дето ти си докарал звук с него и биваше само за себе си, но като го пуснах с ударните стана пумия. А барабаните са ЕЗ дръмър с някои сет Траш или метал не се сещам, като взема да ги барам по добре не стават, а обратното. а Най лошото е че записите ги правя с едни съмнителни слушалки(поради късния час в които ги правя), с които нещета си ми звучат приемливо Цитирай
LOE Отговорено Юли 19, 2007 Отговорено Юли 19, 2007 Ами да ти кажа има голяма вероятност слушалките да са главния виновник... тоя пресет го знам, но при мен определено звучи по различно: http://media.putfile.com/ramstein-31 това е напълно небработено, директно е записано без да се пипа нищо може би имаш някакви загуби на сигнал по кабела... не знам... инъче за барабаните мога да ти дам някой и друг акъл - ЕЗ ползва предварително компресирани семпли така че компресор на всеки канал не ти е нужен, но може да направиш един груп канал, в който да включиш касата, барабанчето и томовете, и да му сложиш един мултибанд компресор... на касата ще ти се наложи да режеш некъде около 200 Хз, но с по тесен филтър чинелите и фуса са ти прекалено силни, и прекалено много мажат, може да им поизрежеш средите малко на китарите единственото което им трябва е еквалайзер, нищо друго не им слагай, и ги дръж по разделени, лично аз ги панвам 100% ляво и дясно баса ти няма нито обем, нито атака, поиграй си повече с компресора, и най вече с атак и релийз времената, и с еквалайзера, атаката му сигурно е някъде в високите среди, но не съм 100% сигурен от това което си направил досега Цитирай
ultramega Отговорено Юли 19, 2007 Автор Отговорено Юли 19, 2007 Благодаря ти за отделеното време ще послушам съветите ти определено , защото знам че му разбираш . Между другото , китарите са си на 100% ляво и дясно. За останалото си прав, не съм го барал пресета, както и барабаните. Абе явно трябва и слушалките да сменя. Цитирай
LOE Отговорено Юли 19, 2007 Отговорено Юли 19, 2007 (Редактирано) еми... истината е че докато не си вземеш някакви по прилични монитори надали ще изкараш добър звук в момента в който имаш добри монитори ще чуваш нещата такива каквито са... и тогава всичко става много по лесно намираш звук които ти харесва, записваш си китарите, после мютваш всичко, правиш касата да звучи така че да ти харесва, после барабанчето, томовете, овърхеда и всичко останало, после пускаш всичктие барабани заедно, слушаш дали са балансирани и дали се бият, ако всичко е ок пускаш и баса, правиш нещата да звучат с бас, и накрая слагаш китарите... поне аз така правя обикновенно даже мога да ти дам ориентировъчни нива като за метъл - когато си дал соло само на 1 канал нивата в мастъра трябва да са ОКОЛО -3дб за касата, -1дб за барабанчето, -3дб китари, -8дб бас... ако нивата ти са долу горе в тези диапазони и нещо не се чува добре, това значи че не е балансирано честотно - гледаш си еквалайзера, спектралните анализатори помагат много в тоя случай, други си е да видиш точно къде имаш липса или излишък и да го коригираш Редактирано Юли 19, 2007 от LOE Цитирай
ultramega Отговорено Юли 19, 2007 Автор Отговорено Юли 19, 2007 Ще пробвам по тези напътствия, ако има някакъв положителен резултат пак ще постна. Цитирай
Recommended Posts