stratocaster Публикувано Март 11, 2005 Публикувано Март 11, 2005 значи имам един скуайър. обаче нещо посвикнах да свиря на дебелите прагове на джаксъна и скуайъра нещо ми стана неудобен. щот са му много ниски прагчетата. и понеже вече е малко дърт реших да му направя предсмъртно желание искам да му издълбая прагчетата - както е на малмстийн фендера. та да ми е по удобно. един път се мъчих с разни пили - успях да издълбая само първите две. станаха перфект ама тая рабпта ми отне цял ден. та въпроса ми е няма ли някакъв по-лесен начин - нещо с някаква машина, някъв пиниз? Цитирай
stratocaster Отговорено Март 12, 2005 Автор Отговорено Март 12, 2005 ишш аиде бе - тука толкоз дърводелци не ви ли е срам и още нещо - кат се изпилят праговете сигурно точките на тях ще се прецакат. и з атва трябва да се помисли Цитирай
Rust Отговорено Март 12, 2005 Отговорено Март 12, 2005 Не знам що си мисля ,че тва е работа дето не е за вършене сам у дома толкоз лютиери имаше прехвалени е една темичка специално за тях , че можеш да се хванеш поне на 2-3ма да звъннеш да питаш съжалявам ,че не ти давам отговора как да го направиш ,но ми се струва трудничка работа ... Цитирай
stratocaster Отговорено Март 12, 2005 Автор Отговорено Март 12, 2005 проблема при мене е че ако не го направя аз няма кой друг. най-близкият лютиер е на ...половин България от мене пък за един скуайър закуде да си хабя нервите Цитирай
pacman Отговорено Март 12, 2005 Отговорено Март 12, 2005 (Редактирано) strat, надявам се говориш за издълбаване на фингърборда, не на прагчетата, нали ако е това, т.нар. scalloping, лично аз не съм го правил това досега, но ето ти един линк, достатъчно изчерпателен, надявам се. тук използват машинка, но ако си достатъчно изобретателен, можеш да го направиш и без (шкурка увита около: молив, парче тръба и т.н.) Редактирано Март 12, 2005 от pacman Цитирай
stratocaster Отговорено Март 12, 2005 Автор Отговорено Март 12, 2005 (Редактирано) мерси pacman!!! да де, говоря за издълбаване на дървото между прагчетата само да имаше кой д го преведе... Редактирано Март 12, 2005 от stratocaster Цитирай
stratocaster Отговорено Март 12, 2005 Автор Отговорено Март 12, 2005 ишш pacman, хванах цаката!!!!! страшно лесно е!! около една мини-пиличка увих шкурка и става идеално. точно така както трябва да е. вече 7 прагчета направих. оттук нататък единствено търпение от моя страна се иска и другото което щях да питам - след като ги изпиля сигурно ще трябва с нещо да се намаже фингърборда? с какво? четох за разни масла нещо ама дайте идея все пак мерси предварително!!! Цитирай
wolfgang Отговорено Март 12, 2005 Отговорено Март 12, 2005 лимоново масло, но не от комерсиалните дето ги продават за китара. те са някакви гадни петролни деривати. може и ленено - хубаво е да вземеш компетентно мнение от някой лютиер дето има знание как се поддържат щрайхови инструменти. там технологията се е доказала с векове. а може и не с масло, а с лак. обаче тогава не е толкова готин за свирене така третираният гриф. Цитирай
stratocaster Отговорено Март 14, 2005 Автор Отговорено Март 14, 2005 хаоде някой да ми каже с какво масло да третирам че я изпилих вече и само така седи. които иска китара с издулбан фингърборд - да ми даде 50 лв и ще му я направя Цитирай
Fenix Отговорено Март 15, 2005 Отговорено Март 15, 2005 (Редактирано) които иска китара с издълбан фингърборд - да ми даде 50 лв и ще му я направя Аз искам! Направи ми я със махагоново дърво и гриф - клен. Със флойд и адаптори - ЕМГ 81. 24 прагчета - XJumbo. Значи, 50 лева викаш... :green: :green: :green: :green: аа, и честно да ти кажа, дали ще е издълбан фингърборда - се ми е едно. Така и така това си е много работа... Редактирано Март 15, 2005 от Fenix Цитирай
stratocaster Отговорено Март 16, 2005 Автор Отговорено Март 16, 2005 завърших я. намазах грифа отзаде и фингърборда с кокосово масло - такова от аптеката стана като нова. свири се страхотно на нея!!!!!!!! просто не мога да повярвам че стана толкова добре. невероятна!!! хващайте пилите и шкурките Цитирай
stratocaster Отговорено Април 10, 2005 Автор Отговорено Април 10, 2005 е най-накрая да постна и снимчица маааааалко е кофти но все пак правена е с ГСМ http://photobucket.com/albums/y51/stratoca...t=Picture19.jpg то не че се вижда ама се пак Цитирай
thurston Отговорено Април 11, 2005 Отговорено Април 11, 2005 е верно, докато зацепя кво 'виждам'.... Цитирай
stratocaster Отговорено Април 17, 2005 Автор Отговорено Април 17, 2005 е верно, докато зацепя кво 'виждам'.... еми като нямам възможност да направя по-добра.....не съм виновен. Цитирай
Recommended Posts