Весо Публикувано Февруари 23, 2007 Публикувано Февруари 23, 2007 Здравейте, Преди една година започнах да се уча да свиря на кларинет, просто за хоби. Започнах с класическа музика. Бих искал да пробвам и народна. Има ли някой ноти за народна музика. Благодаря предварително, Весо Цитирай
top-dirigent Отговорено Февруари 23, 2007 Отговорено Февруари 23, 2007 (Редактирано) Можеш да започнеш с някой неща записани на ноти, но истината е в свиренето по слух ( за народната музика) нещата които се чуват, не могат да се запишат украшенията, и всичко останало ( аз съм кларинетист и съм завършил музикалното училище в София и след това Софийски Университет с класическа музика) но свиря и народна за удоволствие за това свири по слух - по ноти народната музика звучи много сухарско Редактирано Февруари 23, 2007 от top-dirigent Цитирай
Весо Отговорено Февруари 24, 2007 Автор Отговорено Февруари 24, 2007 Здравейте top-dirigent, Много Ви благодаря за съвета. Ще пробвам по слух. В момента работя в чужбина. Скоро смятам, дай боже, да се върна в България. Бихте ли се съгласили да ми дадете малко уроци по кларинет. Аз просто свиря за мое удоволствие, музиката ме освобождава от стреса и ме успокоява. Благодаря Ви много, Весо Цитирай
sonata Отговорено Март 14, 2007 Отговорено Март 14, 2007 Здравейте top-dirigent, Много Ви благодаря за съвета. Ще пробвам по слух. В момента работя в чужбина. Скоро смятам, дай боже, да се върна в България. Бихте ли се съгласили да ми дадете малко уроци по кларинет. Аз просто свиря за мое удоволствие, музиката ме освобождава от стреса и ме успокоява. Благодаря Ви много, Весо Моя съвет е да се свържеш с Илия Илиев(професора) от ку-ку бенд. Скоро той издаде учебник и е много свързан с народната музика, а е и класик. Страхотен педагог е ,и много готин човек.Само че, на него се обади, ако си решил сериозно да се занимаваш с кларинета Цитирай
Dani_sax Отговорено Юли 17, 2007 Отговорено Юли 17, 2007 А пък моят съвет е да си пуснеш записи на младен малаков и на Иво Папазов за какво са тия ноти :D:D само оня Илия "професора" май е написал няква смотана школа за народна музика ама тва си е Младен Малаков и Иво Папазов пускаш си ръчениците хората и ги искарваш ако можеш Цитирай
Recommended Posts