eXile Публикувано Март 11, 2005 Публикувано Март 11, 2005 Проблема е следния: преди няколко месеца ми се отлепи магарето на акустичната ми Орфейка. Както си стоеше на пианото и направи едно ХРААААСССС и се откъсна като отнесе едно малко пареч дървесина от корпуса (пробив няма, ама парчето е дебело 1-2 милиметра) Носих го да ми го оправят уж, ама пичовете се замотаха и аз им теглих една майна (образно казано). Скоро след това си купих електрическа и оставих Орфейката. Та сега искам да си я оправя, че зе да ми липсва акустичната китарка. Къде в Пловдив да я нося и да не ме мотаят половин година (щото се пак става въпрос за едно лепене, баси). Пък не ми се заема на мен с тая ралта, дедазнам, нямам си вяра :think: Също имам още един въпрос. Мойта електричка е самоделка. Супех я от един пич, който я беше правил с брат си май (нещо такова), ама за тея пари, които дадох за нея си е муцка. Та... Тя убава китарата, ама отгоре като и лепнали една черна боя, деазнам ква, и си оставили ръцете - цялата на капки, олющена малко тук-там... Мога ли сам да си я оправя по някакъв начин? Да сваля боята, може би и после сам да си я боядисам/лакирам? Деазнам, дайте акъл? Не ми е на зор това, ама ако ми се занимава като нищо ще я докарам. Иначе формата на главата е мн. манияшка, мен поне ме кефи Цитирай
Steve_Vai Отговорено Март 11, 2005 Отговорено Март 11, 2005 Тук има доста хора, които могат да ти кажат каква точно шкурка да използваш за свалянето на боята, както и как и каква да нанесеш после. За акустичната не знам. Не съм от Плд. Цитирай
stratocaster Отговорено Март 11, 2005 Отговорено Март 11, 2005 (Редактирано) ами аз имам малко опит с лепенето на тия далаверки. на един стар орфей се беше откъртило магарето и се наложи да го оправям. значи използвах лепило Хенкел - то е в едни тубички като паста за зъби. тва което ползвах се казваше Хенкел екстрийм - ся някви супер корави залепвания. по консистенция прилича на родния Хелмевект, обаче е 100 пъти по кораво. двете повърхносто се почистрват, намасват се с лепилото и се изчаква 10-15 минути. тогава се слепват и няма мърдане. и аз по сигурно направих и следното: пробих магарето в двата края с 3 мм бургия (пробиваш до долу и тялото). и така с 3 мм болтчета го пристегнах към тялото. гайката е добре д е от долу - в корпуса на китарата. и е желателно под гайката да сложиш шайба - някаква доста широка за да не оказва напрежение само на една точка. оттогава не е мръднало магарето - стана 3 години вече. enjoy Редактирано Март 11, 2005 от stratocaster Цитирай
eXile Отговорено Март 11, 2005 Автор Отговорено Март 11, 2005 Мерси за съвета Ще го видя това лепилце аз Цитирай
stratocaster Отговорено Март 11, 2005 Отговорено Март 11, 2005 значи опраковката е като паста за зъби. с големи букви пише CHEMOPREN. и там отдолу хенкел - тва е фирмата. ама не знам дали ще го има тука щот аз сум го купуал от словакия. ама би трябвало. по големите железарии или в бриколаж. а пък тва с пробиването - нема са пуашиш - то орфеи - по зле не мое да стане от тва Цитирай
eXile Отговорено Март 11, 2005 Автор Отговорено Март 11, 2005 то орфеи - по зле не мое да стане от тва Подценяваш ме :green: Цитирай
stratocaster Отговорено Март 12, 2005 Отговорено Март 12, 2005 не го казах в тоя смисъл :hello: peace :hello: исках да кажа че са корави китари и не можеш да и е**ш маиката така и да искаш Цитирай
eXile Отговорено Март 12, 2005 Автор Отговорено Март 12, 2005 Подценяваш мойта способност да прее.авам сичко имах предвид Цитирай
Recommended Posts