alexthegreat Публикувано Февруари 21, 2007 Публикувано Февруари 21, 2007 Приятели, имам един Берингер X-vamp и открих една бленда, която преви пич шифтинг. От време на време ми се приисква да си напълня ушите с брутализми, но ужасно ме мързи да пренастройвам китарата пък и не разбирам много от строеве, Дроп Д-та и т.н. Та си мислех, че може и други да са на моя хал и да споделят дали са чували и ползвали процесори с подобни бленди....Т.е. дали има читави такива?...пък и семпли ако има..ехее. От мен това: Begringer X-vamp Drop Preset sample Цитирай
olygofren Отговорено Февруари 21, 2007 Отговорено Февруари 21, 2007 Boss GT-8 има пич шифт, обаче трябва да се ползва умерено. Ако свалиш примерно с 5 полутона звучи замазано и глухо, което е напълно нормално. Единствения алгоритъм, който не би трябвало да осира много звука, е този на октавера. Другото е бошлаф работа. Но в рамките на 2-3 полутона върши работа. Ако имам време, ще запиша нещо. Цитирай
chlen Отговорено Февруари 21, 2007 Отговорено Февруари 21, 2007 От време на време ми се приисква да си напълня ушите с брутализми, но ужасно ме мързи да пренастройвам китарата пък и не разбирам много от строеве, Дроп Д-та и т.н. То в случая няма какво толкова да разбираш от строеве, просто сваляш всяка струна с 2 тона да речем и готово, ако те мързи обаче лошо Цитирай
BlueZone Отговорено Февруари 21, 2007 Отговорено Февруари 21, 2007 (Редактирано) Честно казано тая работа с пич шифтъра хич не е читава, поради две причини: 1. При свалянето се променят всички хармоници, което драстично променя тембъра на звука. 2. Няма такъв процесинг, който да може да пичва в реално време с толкова малко закъснение, че да не се прецака атаката на тона. Казвам го това не само като теория, ами съм го изпитал и на практика с най-различни процесори и ефекти. П.П. Звука се скапва дори и при смъкване с половин тон Редактирано Февруари 21, 2007 от iBobz Цитирай
sevenstring Отговорено Февруари 21, 2007 Отговорено Февруари 21, 2007 според мен да си модифицираш целия строй за продължително свирене по този начин е една малка безумица, а от нисък до среден клас процесори да се очаква нещо читаво пък съвсем върти здраво ключовете, друго спасение няма! Цитирай
LOE Отговорено Февруари 21, 2007 Отговорено Февруари 21, 2007 забрави го това с питч шифтъра, само омазва звука Цитирай
jFog Отговорено Февруари 21, 2007 Отговорено Февруари 21, 2007 (Редактирано) Taka e В пъти по добре ше стане ако си го изсвириш нормално и дублираш с друга китара на терца или квинта по ниско..ще брутализираш много по ефектно. тава бленда 75 ли беше.. малко ти премодулира и не се разбира много Виж пичването през 89 винаги е носило наслада метална в крехкото ми сърчице.. друг е въпроса че е по уместно да се използва за определени части от риф или за сола..мисля(за 89) говоря де. Редактирано Февруари 21, 2007 от jFog Цитирай
sevenstring Отговорено Февруари 21, 2007 Отговорено Февруари 21, 2007 друг е въпроса че е по уместно да се използва за определени части от риф или за сола... Aми, лично, аз свързвам pitch shift-a именно с това (най-близка до ума ми справка: Dimebag Darrell, Pantera). Цитирай
7thString Отговорено Февруари 21, 2007 Отговорено Февруари 21, 2007 Сатриани, Вай и Малмстийн особено ползват shift-ери. На малмстийн май е хармонайзер някакъв, защото примерно си прави "втора" китара на терца отгоре/отдолу Цитирай
jFog Отговорено Февруари 22, 2007 Отговорено Февруари 22, 2007 X-Vamp-a може да пийчва с педала в реално време , става голяма лудница *минути за реклама* трябва некой семпъл да запиша.. Цитирай
the_gorer Отговорено Февруари 22, 2007 Отговорено Февруари 22, 2007 Ами това не е точно за X-Vamp, но може да се окаже полезно: http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=1804&hl= Стара тема, в която наши съфорумци споделят опит и идеи по въпроса за пич шифтинга. Цитирай
James Hetfield Отговорено Април 25, 2007 Отговорено Април 25, 2007 Аз съм с Amplitube 2. С Pitch shifer става добър резултат, но дистера го слагам преди шифта. Става доста брутален звук. Използвам пич шифтера и като симулация на бас, като му дръпна една 12-ка назад и го прекарам през Bass amp. Цитирай
Recommended Posts